Ugens profil: Idræt er katalysator for meningsfulde fællesskaber

Gennem meningsfulde idrætsfællesskaber kan man danne vigtige relationer og afhjælpe problemstillinger som stigende ensomhed, lyder det fra Morten Hoff, fritids- og idrætschef i Kolding Kommune.

Idræt kan nemlig være katalysator for noget af det, man ellers ikke lykkes med i en kommune, mener Morten Hoff. 
Idræt kan nemlig være katalysator for noget af det, man ellers ikke lykkes med i en kommune, mener Morten Hoff. Foto: Privat foto.
Lærke Møller Hansen

Aktivitet og sundhed kobles ofte sammen som naturlige fordele ved at dyrke idræt.

Men idræt som redskab kan også bidrage til at løse problemstillinger, der ikke nødvendigvis har noget med idræt at gøre.

De kan på den måde få en oplevelse af, at de godt kan fungere i foreningsfællesskabet i klubregi og lykkes med nogle ting.

Morten Hoff
Fritids- og idrætschef, Kolding Kommune

Sådan lyder det fra fritids- og idrætschef i Kolding Kommune Morten Hoff.

Han kommer med erfaringer fra kommunalt arbejde samt uddannelser og forskning inden for blandt andet idræt og foreningsliv.

”I mine øjne har vi stadig kæmpe udfordringer på mange områder i Danmark, og der ligger et stort potentiale i, hvad idrætten kan bidrage med i den forbindelse,” siger han.

De meningsfulde fællesskaber kan gøre det nemmere for den enkelte at komme ud ad døren, og vigtigst af alt kan det medvirke til, at man får skabt en tilknytning til andre, slår Morten Hoff fast.

I den proces er det afgørende, at samarbejdet internt og eksternt fungerer, lyder rådet fra fritids- og idrætschefen.

Mød Morten Hoff her.

Ugens profil

Hver uge møder Altinget Idræt én af landets sportsprofiler.

Ikke dem, der står på podiet med medaljerne – men dem, der hver dag arbejder i kulisserne for, at andre kommer til at stå der. Dem, der knokler for at holde maskinhjulene i de danske sportsfællesskaber i gang.

Hvordan er deres hverdag? Hvilke udfordringer møder de? Og hvad mener de, der skal til, for at vi kan styrke dansk idræt?

Kender du én, der skal være ugens sportsprofil? Så send gerne en mail til [email protected]

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024