Sådan kom regeringen i mål med klima-løfterne

STATUS: Regeringen kaldte sit regeringsgrundlag det ”grønneste nogensinde”. Altinget har gået det igennem for løfter på energi- og klimaområdet.

Altinget gør status over regeringens resultater på klima- og energiområdet. Vi har gået regeringsgrundlaget igennem og undersøgt, hvad Helle Thorning-Schmidt (S) og Morten Østergaard (R) har nået indtil videre. 
Altinget gør status over regeringens resultater på klima- og energiområdet. Vi har gået regeringsgrundlaget igennem og undersøgt, hvad Helle Thorning-Schmidt (S) og Morten Østergaard (R) har nået indtil videre. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Tyson W. LyallHjalte T. H. Kragesteen

Verden står over for to alvorlige kriser. Den økonomiske krise og klima-/miljøkrisen.

Sådan skrev den daværende S-SF-R-regering i sit regeringsgrundlag, som i små fire år har dannet grundlag for regeringens arbejde.

Med et rødt flertal var det ifølge regeringen tid til at udvikle Danmark som et ” grønt demonstrationsland for nye teknologier og nye metoder”.

Regeringspartierne betegnede derfor selv regeringsgrundlaget som det grønneste nogensinde, og med valget lurende lige rundt om hjørnet er det tid til at gøre status over den politik, regeringen ønskede at gennemføre.

En lang række af de – mere eller mindre – konkrete løfter, regeringen afgav på området, nåede den i mål med.

Allerede med energiaftalen fra marts 2012 lagde regeringen godt fra land med solid vægt bag de grønne ambitioner.

I det følgende gennemgås regeringsgrundlagets hensigtserklæringer på klima- og energiområdet. Citater i kursiv er direkte afskrift fra regeringsgrundlaget.

Overordnede mål for klima og energi

Regeringen vil

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024