Anmeldelse af 
Lene Tanggaard

5 A'er: Anbefalelsesværdig bog er et godt og koldt brusebad i den noget ophedede trivselsdebat

Lars Qvortrup og Karen Wistoft har skrevet en vigtig bog om trivsel og mistrivsel i en tid med stort politisk fokus på emnet. Bogen er et slag til medierne, der ikke bruger tid på at undersøge, hvordan forskere er kommet frem til deres konklusioner, skriver Lene Tanggaard. 

De børn og unge, der har det sværest, får det ikke nemmere af, at vi råber om en mistrivselskrise, og der er vitterligt grund til at understrege, at de fleste børn og unge i Danmark har det godt, skriver Lene Tanggaard.
De børn og unge, der har det sværest, får det ikke nemmere af, at vi råber om en mistrivselskrise, og der er vitterligt grund til at understrege, at de fleste børn og unge i Danmark har det godt, skriver Lene Tanggaard.Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Lene Tanggaard
Trivsel og mistrivsel
Lars Qvortrup og Karen Wistoft
Dafolo, 177


For nogle år siden havde en kollega og jeg nogle amerikanske studerende på besøg på Aalborg Universitet. De var nysgerrige. Hvordan kan det være, at Danmark ligger så flot placeret på de såkaldte lykkemålinger, spurgte de?

Efter en times tid i selskab med os havde de svaret, mente de. Det må være, fordi vi forventer så relativt lidt af livet her på de nordlige breddegrader.

Selvom det først og fremmest var sagt i sjov, så rummer det et gran af sandhed, når det kommer til oplevelsen af lykke og i forhold til den aktuelle debat om trivsel og ikke mindst den meget omtalte mistrivselskrise.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024