Innovationsfonden bliver mindre vagthund med nyt lovforslag

Innovationsfonden behøver ikke længere kigge ministerierne over skuldrene, når de giver penge til forskning, hvis lovændring vedtages. Det rykker ved et fundamentalt princip om uafhængighed, lyder det fra IDA. 
 

Forsknings- og uddannelsesministeriet vil ændre loven om Danmarks Innovationsfond. Men justeringerne bliver ikke umiddelbart hilst velkomne. 
Forsknings- og uddannelsesministeriet vil ændre loven om Danmarks Innovationsfond. Men justeringerne bliver ikke umiddelbart hilst velkomne. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Ninna Gøbel Rønberg

Regeringen vil gøre det mere smidigt og simpelt, når ministerier i fremtiden skal uddele penge til forskning. 

Men det foreslåede lovforslag får fagfolk hos Lægemiddelindustriforeningen og Ingeniørforeningen til at rynke på panden.  

"Vi er bekymret for, at man får stækket den vagthund, der sikrer, at uddelingerne foregår på en ordentlig måde," lyder det fra Anders Hoff, som er forsknings- og innovationspolitisk chef i Lægemiddelindustriforeningen (LIF). 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024