8. november 2018
Salen: Lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond (1. beh.)

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond (L 68).

Formålet med lovforslaget er, at indarbejde administrationen af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond i det nye erhvervsfremmesystem. Lovforslaget følger således sammen med forslag til ny erhvervsfremmelov (L 73) op på aftalen om Forenkling af erhvervsfremmesystemet mellem regeringen og Dansk Folkeparti fra maj 2018.

Lovforslaget medfører, at regionerne ikke længere har adgang til at medfinansiere erhvervsfremmeaktiviteter, og at udmøntningen af midlerne fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond overføres fra de regionale vækstfora til den nye Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Som følge af forslaget til ny erhvervsfremmelov (L 73), der nedlægger Danmarks Vækstråd, indeholder lovforslaget endvidere bestemmelser om, at Erhvervsfremmebestyrelsen overtager udmøntningen af de strukturfondsmidler, der hidtil har været udmøntet af erhvervsministeren efter høring af Danmarks Vækstråd. Regionerne beholder muligheden for at medfinansiere projekter om kvalificeret arbejdskraft under Den Europæiske Socialfond.

Loven skal træde i kraft 1. januar 2019.

Forslaget er fremsat af Rasmus Jarlov (K).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Jarlov

MF (K), formand for Folketingets Forsvarsudvalg
cand.merc. (Handelshøjskolen i København 2003)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024