29. januar 201913:00 - 15:00
Salen: Danmarks tilslutning på mellemstatsligt grundlag til Europa-Parlamentets og Rådets forordninger (2. og sidste beh.)

2. og sidste behandling af forslag til folketingsbeslutning om Danmarks tilslutning på mellemstatsligt grundlag til Europa-Parlamentets og Rådets forordninger (B 32).

Regeringen beder med beslutningsforslaget om Folketingets samtykke til, at regeringen på Danmarks vegne tilslutter sig tre EU-forordninger vedrørende Schengeninformationssystemet på mellemstatsligt grundlag. Forslagene omhandler oprettelse, drift og brug af Schengeninformationssystemet i forbindelse med ind- og udrejsekontrol i EU, politi- og strafferetligt samarbejde og tilbagesendelse af tredjelandsstatsborgere med ulovligt ophold i EU.

Forordningerne er omfattet af det danske retsforbehold, men da forordningerne udbygger Schengenreglerne, skal Danmark i henhold til artikel 4 i protokollen om Danmarks stilling inden 6 måneder efter Rådets vedtagelse træffe afgørelse om, hvorvidt Danmark vil gennemføre forordningerne i dansk ret.

Forslaget er fremsat af Søren Pape Poulsen (K).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024