9. april 201913:00 - 15:00
Salen: Lov om inddrivelse af gæld til det offentlige med videre (1. beh.)

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige, lov om retsafgifter og forskellige andre love (L 213).

Formålet med lovforslaget er at forenkle og tilpasse regler på inddrivelsesområdet for at sikre udviklingen af en effektiv it-understøttelse og efterfølgende administration af inddrivelsesopgaven.

Med lovforslaget foreslås der yderligere forenklinger af en række områder, herunder håndtering af modregning ved transporter, retsafgift og situationer, hvor der er flere skyldnere, der hæfter for samme fordring. Endvidere forslås det, at sætte klare regler for eftergivelse af gæld og justerer reglerne om eftergivelse af gæld for grupper af socialt udsatte (ESG-ordningen).

Endelig foreslås præciseringer og justeringer af reglerne om, hvordan betalinger anvendes, hvor disse skal have virkning tilbage i tid.

Det foreslås, at lovforslaget træder i kraft 15. maj 2019, dog foreslås det at visse dele af lovforslaget træder i kraft ved ikrafttrædelsesbekendtgørelser.

Forslaget er fremsat af skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Lauritzen

Direktør, DI Transport, fhv. skatteminister (V)
ba.scient.adm. (Aalborg Uni. 2014)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024