Mikkel Bjørn
svarer
Kaare Dybvad Bek

Vil ministeren redegøre for, om lovforslaget kulturelt og demografisk set er bæredygtigt for danskerne?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 177, Spørgsmål 64

Vil ministeren, der er kandidatuddannet i geografi og geoinformatik, redegøre for, om lovforslaget kulturelt og demografisk set er bæredygtigt for danskerne, når danskere ikke reproducerer sig selv? Anerkender ministeren, at der på lovforslaget er kulturfremmede ansøgere med afvigende traditioner som f.eks. ikke afholder jul og påske, ikke drikker snaps, ikke spiser mange traditionelle danske madretter, har fremmede flag på sociale medier og som bruger islamiske halvmåner i studenterhuer, og at lovforslaget dermed får den virkning, at andelen af personer med dansk indfødsret, der har dansk kultur og danske traditioner, mindskes med vedtagelsen? Vil ministeren desuden bekræfte, at udlændinge med fremmede kulturer sagtens kan leve problemfrit i Danmark med en opholdstilladelse, og at det dermed slet ikke er nødvendigt for Folketinget at forære indfødsret til udlændinge, der fastholder deres fremmedkultur som kulturimperialister, der er udvandret til Danmark for bl.a. at hejse fremmede flag og islamisere symboler ved studentertraditioner?

Svar fra onsdag den 15. maj 2024

1.

Jeg kan generelt oplyse, at det er en betingelse for optagelse på et lovforslag om indfødsrets meddelelse, at ansøgeren lover troskab og loyalitet over for Danmark og det danske samfund og erklærer at ville overholde dansk lovgivning, herunder Danmarks Riges Grundlov, og respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati.

For visse ansøgere er det endvidere en betingelse for optagelse på et lovforslag om indfødsrets meddelelse, at erhvervelsen af indfødsret betinges af, at ansøgeren efter lovforslagets vedtagelse deltager i en grundlovsceremoni og skriver under på at ville overholde grundloven mv.

2.

Jeg vil også gerne slå fast, at tildeling af statsborgerskab til udlændinge er en stor tillidserklæring fra det danske samfund. Det er ikke noget, man har krav på. 15. maj 2024 Udlændinge- og Integrationsministeriet Indfødsret Akt-id 6198 4000 [email protected]

www.uim.dk 36977191 2024 - 7464 2704947 Hvis man har fået dansk statsborgerskab, skal man selvfølgelig også opføre sig ordentligt og respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper og overholde sit løfte om at udvise troskab og loyalitet over for Danmark og det danske demokrati.

Kaare Dybvad Bek / Christine V. Johansen Side

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024