Pernille Skipper
svarer
Mai Mercado

Pernille Skipper (EL) spørger børne- og socialministeren, om ministeren finder det rimeligt, at en indehaver af et socialt frikort kan risikere at blive trukket i ydelse, hvis personen på et tidspunkt efter at have udført arbejde for en arbejdsgiver får udbetalt, hvad der må forventes at være en mindre sum feriepenge, den skattefri beløbsgrænse taget i betragtning, når formålet med ordningen netop er at give socialt udsatte mulighed for at tjene lidt ekstra uden at blive modregnet i ydelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 161, Spørgsmål 1
Finder ministeren det rimeligt, at en indehaver af et socialt frikort kan risikere at blive trukket i ydelse, hvis personen på et tidspunkt efter at have udført arbejde for en arbejdsgiver får udbetalt, hvad der må forventes at være en mindre sum feriepenge, den skattefri beløbsgrænse taget i betragtning, når formålet med ordningen netop er at give socialt udsatte mulighed for at tjene lidt ekstra uden at blive modregnet i ydelse?

Svar fra torsdag den 12. april 2018
Et socialt frikort skal give udsatte borgere mulighed for at tjene op til 20.000 kr. skattefrit årligt. Indtægt inden for beløbsgrænsen vil ikke skulle fradrages i forsørgelsesydelser eller andre sociale ydelser.

Feriebetaling medregnes i indtægten, der kan være op til 20.000 kr. årligt, og så længe lønnen og feriebetalingen samlet er under de 20.000 kr. i løbet af et år vil borgeren ikke fradrages i ydelser.

Jeg finder det derfor rimeligt, at der for brugerne af det sociale frikort er en grænse for, hvor meget, der kan tjenes, inkl. feriepenge, uden at brugerne skal indberette indtægten, betale skat af indtægten eller modregnes i ydelser.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024