Udvalget
svarer
Ellen Trane Nørby

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, om kommentar til henvendelsen af 26/4-18 fra DIGNITY - Dansk Institut mod Tortur

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 213, Spørgsmål 35
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 26. april 2018 fra DIGNITY Dansk Institut mod Tortur, jf. L 213 -bilag 4.

Svar fra onsdag den 9. maj 2018
Som anført i min samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 22, fremgår det af bemærkningerne til lovforslaget, at Sundheds- og Ældreministeriet er opmærksom på, at der kan være personer, der som følge af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne ikke er i stand til at tilegne sig henholdsvis oppebære og anvende tilegnede danskkundskaber.

Der vil derfor blive fastsat regler om, at udgangspunktet om betaling af gebyr kan fraviges i forhold til denne persongruppe, der bl.a. vil kunne omfatte eksempelvis torturofre og traumatiserede flygtninge.

Det afgørende for, om en patient vil være omfattet af undtagelsen, vil være, at patienten som følge af sin funktionsnedsættelse konkret vurderes midlertidigt eller varigt at have mistet evnen til at tilegne sig henholdsvis oppebære og anvende tilegnede danskkundskaber.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024