Carolina Magdalene Maier
svarer
Mai Mercado

Carolina Magdalene Maier (ALT) spørger børne- og socialministeren Mai Mercado, om at bekræfte, at der med ‘lokal beslutning’ menes på individuel dagtilbudsniveau og ikke kommunalt forvaltningsniveau

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 160, Spørgsmål 7
Ministeren skriver i sit svar på spørgsmål 4, at det er op til lokal beslutning, hvordan det enkelte dagtilbud ønsker at arbejde med at de forskellige elementer, der fremgår af de enkelte læreplanstemaer. Ministeren bedes bekræfte, at der med ‘lokal beslutning’ menes på individuel dagtilbudsniveau og ikke kommunalt forvaltningsniveau.

Svar fra onsdag den 23. maj 2018
Dagtilbudsloven udgør den overordnede ramme for dagtilbuddene.

Det fremgår herefter af dagtilbudslovens § 3, at det er kommunalbestyrelsen, som har ansvaret for dagtilbuddene. Med vedtagelse af lovforslaget bliver kommunalbestyrelsen endvidere forpligtet til at sikre, at dagtilbuddene i relation til den pædagogiske opgave alene ledes med udgangspunkt i den pædagogiske læreplan og i overensstemmelse med dens børnesyn og brede læringsforståelse.

Lederen af dagtilbuddet har efter dagtilbudslovens § 6 den pædagogiske og administrative ledelse af dagtilbuddet.

Jeg kan bekræfte, at lederen af dagtilbuddet inden for dagtilbudsloven og kommunalbestyrelsens rammer og eventuelt prioriterede indsatser, jf. lovforslagets § 1, nr. 3, beslutter, hvordan elementerne fra de pædagogiske læreplanstemaer konkret omsættes i hverdagen i dagtilbuddet.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024