Trine Torp
svarer
Jakob Ellemann-Jensen

Trine Torp (SF) spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, om notat til høringssvar om forslag til justerede Natura 2000-grænser

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 87, Spørgsmål 1
Miljøstyrelsen har for nylig offentliggjort i alt 1090 høringssvar på sin hjemmeside (https://fugle-habitat-2017.hoering.mfvm.dk/Menu.aspx) i forbindelse med den offentlige høring af forslag til justerede Natura2000-grænser. Vil ministeren foranledige udarbejdelsen af et sammenfattende notat, som angiver:

– Hvor mange kommunale høringssvar, der i alt er indkommet under høringen?

– Hvordan disse kommunale kommentarer i høringssvarene fordeler sig antalsmæssigt i henholdsvis ønsker om enten o 1. yderligere reduktion af det pågældende Natura2000-område (i forhold til høringsudkastet), o 2. ikke at udtage (hele eller dele af) arealer, som i høringsudkastet er foreslået udtaget, o 3. udvidelse af området (nyt, ikke tidligere udpeget areal beliggende i tilknytning til det pågældende eksisterende Natura2000-område), eller o 4. udpegning af helt ny (selvstændigt beliggende) Natura2000-område?

– Vil ministeren foranledige en samlet oversigt over de respektive Natura2000-områder fordelt i de 4 kategorier ovenfor med angivelse af, hvilken kommune der har fremsat ønsket?

– Hvor mange kvadratkilometer accepterer kommunerne udtages hhv. udvides som foreslået af regeringen? Og hvor mange kvadratkilometer har kommunerne modsat sig?

– Hvor mange kvadratkilometer ny Natura2000-areal har kommunerne herudover foreslået fordelt på ny Natura2000 og udvidelse af eksisterende Natura2000?

– Vil ministeren ligeledes redegøre for, hvilke kommuner der har kritiseret det faglige grundlag for regeringens forslag, generelt eller konkret?

Svar fra onsdag den 6. juni 2018
Miljøstyrelsen har oplyst, at der samlet er modtaget ca. 1300 ændringsforslag fra kommunerne til høringsforslaget fra 2017. Ændringsforslagene rummer både forslag til specifikke områder samt høringssvar af mere generel karakter. Der er fra kommunerne modtaget ca. 185 ændringsforlag om indskrænkning, og ca. 1010 ændringsforlag om udvidelse af forslag til Natura 2000-områderens grænser. Derudover er der modtaget forslag med generelle bemærkninger.

Miljøstyrelsen er stadig ved at behandle de modtagne høringssvar, og der foreligger ikke en detaljeret opgørelse, som der spørges til.

Jakob Ellemann-Jensen / Charlotte Brøndum
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024