Trine Torp
svarer
Ellen Trane Nørby

Trine Torp (SF) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, hvilke muligheder de gældende regler giver for, at patienter kan vælge alternativ til behandling med psykofarmaka

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 59, Spørgsmål 1
Ministeren bedes redegøre for, hvilke muligheder de gældende regler giver for, at patienter kan vælge alternativ til behandling med psykofarmaka. Og hvorvidt brugerne af psykiatrien i de fem regioner i praksis bliver tilbud mulighed for alternativ behandling?

Svar fra mandag den 14. maj 2018
Det er et grundlæggende princip i sundhedsvæsenet, at ingen behandling må indledes eller fortsættes uden patientens informerede samtykke. Det indebærer, at en habil patient til enhver tid kan frabede sig en forestående eller påbegyndt behandling.

Kravet om informeret samtykke indebærer imidlertid ikke, at patienter kan kræve en bestemt behandling. Det er sundhedspersonen, der vurderer, hvilken behandling der er bedst egnet til behandling af en patient i et konkret sygdomsforløb.

Angående, hvorvidt brugerne af den regionale psykiatri bliver tilbudt anden behandling end medicin, henviser jeg til svar på SUU B 59 – svar på spm. 2.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024