Finn Sørensen
svarer
Troels Lund Poulsen

Finn Sørensen (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, hvad forventningen er til antal cpr-numre, der skal samkøres, og hvor mange af disse, der skal udleveres til pensionskasserne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 5
Vil ministeren redegøre for, hvad forventningen er til antal cpr-numre, der skal samkøres, og hvor mange af disse, der skal udleveres til pensionskasserne?

Svar fra tirsdag den 27. november 2018
”Vil ministeren redegøre for, hvad forventningen er til antal cpr-numre, der skal samkøres, og hvor mange af disse, der skal udleveres til pensionskasserne?” Svar:

Der kan ikke gives et præcist bud på, hvor mange cpr-numre pensionsinstitutterne vil sende til Udbetaling Danmark.

Det vil kun være pensionsinstitutter, der tilbyder aldersopsparing som led i en arbejdsmarkedspension, der vil være omfattet af udsøgningsordningen.

Der var i 2017 ca. 2,3 millioner danskere mellem 18 og 65, der indbetalte til arbejdsgiveradministrerede pensionsordninger. Målgruppen for udsøgningen vil kun være en delmængde af denne gruppe.

Det kan ikke på forhånd opgøres, hvor stor en del af kunderne, der efter samkøringen vil få brug for målrettet rådgivning.

Efter udsøgningen vil pensionsinstitutterne alene få et af- eller bekræftende svar på, hvorvidt kunden er i målgruppen for rådgivning. Pensionsinstitutterne vil således ikke få udleveret nye personnumre, men alene en advis, der relaterer sig til det oversendte personnummer for kunden i det konkrete pensionsinstitut.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024