Udvalget
svarer
Troels Lund Poulsen

Beskæftigelsesudvalget spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, om kommentar til supplerende høringssvar af 5/12-18 fra Finans Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 16
Vil ministeren kommentere de supplerende høringssvar af 5. december 2018 fra Finans Danmark, jf. L 87 - bilag 14?

Svar fra torsdag den 6. december 2018
”Vil ministeren kommentere de supplerende høringssvar af 5. december 2018 fra Finans Danmark, jf. L 87 – bilag 14?” Svar:

Finans Danmark har i et supplerende høringssvar den 5. december 2018 rejst kritik af ændringsforslag nr. 9. Finans Danmark mener, at flyttemuligheden efter den foreslåede § 22 D i pensionsbeskatningsloven, ikke kun bør gælde for arbejdsgiveradministrerede aldersopsparinger, men at muligheden også skal være tilgængelig for private aldersopsparinger.

I ændringsforslag nr. 9, som indeholder forslaget til § 22 D i pensionsbeskatningsloven, foreslås det, at beløb, der i løbet af kalenderåret er indbetalt til en arbejdsgiveradministreret aldersopsparing, aldersforsikring eller supplerende engangssum, inden den 20. januar i det følgende kalenderår kan overføres til en arbejdsgiveradministreret ratepension eller pensionsordning med løbende udbetalinger hos samme pensionsudbyder, uden at dette betragtes som en afgiftspligtig udbetaling af aldersopsparingen.

Det foreslås endvidere, at beløb, der i løbet af kalenderåret er indbetalt til en arbejdsgiveradministreret ratepension eller pensionsordning med løbende udbetalinger, inden den 20. januar i det følgende kalenderår kan overføres til en arbejdsgiveradministreret aldersopsparing, aldersforsikring eller supplerende engangssum hos samme pensionsudbyder, uden at dette betragtes som en afgiftspligtig udbetaling af ratepensionen eller pensionsordningen med løbende udbetalinger.

Ændringsforslaget om mulighed for omlægning af pensionerne uden afgift efter den foreslåede § 22 D skal ses i sammenhæng med, at den foreslåede it-løsning skal understøtte, at aldersopsparing skal kunne tilbydes som en integreret del af de arbejdsgiveradministrerede ordninger allerede fra 2018.

Private pensionsordninger er individuelt tilrettelagte ordninger, hvor alle kunder løbende og konkret kan blive vejledt mere målrettet af pensionsinstituttet. Tilsvarende gør sig ikke gældende for de obligatoriske arbejdsgiveradministrerede ord6. december 2018 J.nr.

18/17909 ninger, hvor pensionsinstituttet i højere grad disponerer på kundens vegne. Derfor foreslås ændringer pt. alene gennemført for denne målgruppe.

Den foreslåede it-løsning vil blive evalueret inden for et år. Der vil i den forbindelse også kunne ses på afledte problemstillinger, herunder eventuelle problemstillinger knyttet til pensionsbeskatningsreglerne.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024