Hans Andersen
svarer
Karsten Lauritzen

Hans Andersen (V) spørger skatteministeren, Karsten Lauritzen, om lovforslaget bør ændres, således at der indføres et standardfradrag for brugere af kollektiv trafik, der passerer broen som led i den normale transportvej mellem hjem og arbejde

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 146, Spørgsmål 2
Af referat fra møde den 6. februar 2019 i Teknisk Udvalg i Frederikssund Kommune (link:

https://www.frederikssund.dk/Politik/Dagsordener-og-referater/teknisk-udvalg/referat-2019-02-06/1601200) fremgår det, at der er konkrete overvejelser om at etablere busforbindelser fra Hornsherred og til den kommende S-togs station i Vinge, som skal stå færdig i 2020. Busserne vil skulle passere Kronprinsesse Marys bro (Fjordforbindelse Frederikssund), og vil kunne reducere rejsetiden med ca. 10 minutter for rejsende fra Hornsherred til/fra København. Vil ministeren på den baggrund genoverveje, om lovforslaget bør ændres, således at der indføres et lignende standardfradrag for brugere af kollektiv trafik, der passerer broen som led i den normale transportvej mellem hjem og arbejde?

Svar fra tirsdag den 26. februar 2019
Et fradrag for passage ved benyttelse af kollektiv trafik var ikke en del af finanslovsaftalen for 2019, da der på aftaletidspunktet ikke forventedes kollektiv trafik over broen. Hvorvidt der bliver etableret kollektiv trafik i form af en busforbindelse over broen, vides fortsat ikke med sikkerhed.

Jeg finder på den baggrund ikke anledning til at ændre forslaget.

Hvis der på et tidspunkt bliver etableret kollektiv trafik over broen, vil jeg naturligvis gerne overveje indførelse af et standardfradrag for pendlere, der benytter en sådan kollektiv transport som led i den normale transportvej mellem hjem og arbejde.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024