Jesper Petersen
svarer
Karsten Lauritzen

Jesper Petersen (S) spørger skatteministeren, Karsten Lauritzen, om at oversende en oversigt over, hvilke trykte og digitale medier der i dag er omfattet af nulmoms

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 222, Spørgsmål 20
I forlængelse af svar på spørgsmål 17 bedes ministeren som efterspurgt oversende en oversigt over, hvilke trykte og digitale medier der i dag er omfattet af nulmoms. Der henvises til svar på SAU alm. del – spørgsmål 185 om, hvilke medier der er omfattet af reglerne om momsfritagelse, hvori det fremgår, at: ”Oplysningerne kan undtagelsesvis udleveres til Folketinget, såfremt oplysningerne vurderes at være af afgørende betydning for Folketingets stillingtagen til en bestemt sag, fx et lovforslag”.

Svar fra onsdag den 24. april 2019
Skatteministeriet har ikke en liste over, hvilke publikationer der i dag er omfattet af nulmomsen.

I SAU alm. del spørgsmål 185 (2018/19) blev der spurgt til, hvor meget de enkelte medier modtager i indirekte støtte gennem nulmomsen. Dette kan skønsmæssigt opgøres på virksomhedsniveau, idet momstilsvaret angives samlet for en momspligtig virksomhed. De enkelte virksomheder kan udgive flere publikationer, og en sådan opgørelse fortæller derfor ikke noget om, hvilke publikationer der i dag er omfattet af nulmomsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024