Morten Messerschmidt
svarer
Mattias Tesfaye

Morten Messerschmidt (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren vil oplyse, hvor meget der anvendes på dels statslige integrationsindsatser, lovpligtige integrationsindsatser i kommunerne og ikke-lovpligtige integrationsindsatser og -projekter? Hvis ministeren ikke har adgang til de anførte tal anmodes ministeren om at indhente et overslag fra KL

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 198, Spørgsmål 8
I juni 2017 oplyste daværende finansminister, Kristian Jensen, at det ikke var muligt at oplyse, hvor meget der anvendes i kommunerne på ikke-lovpligtige integrationsindsatser (svar på FIU alm. del - spm. 424, folketingsåret 2016-17). Vil ministeren oplyse, hvor meget der anvendes på dels statslige integrationsindsatser, lovpligtige integrationsindsatser i kommunerne og ikke-lovpligtige integrationsindsatser og -projekter? Hvis ministeren ikke har adgang til de anførte tal anmodes ministeren om at indhente et overslag fra KL.

Svar fra fredag den 7. maj 2021
Vil ministeren udarbejde et overslag over, hvad det vil koste, hvis effektevaluering fremover skal indgå i alle kommende integrationsprojekter?

Svar:

Som det fremgår af besvarelsen af spm. nr. 4 til B 198, handler hovedparten af den kommunale integrationsindsats om den indsats, der sker i forbindelse med kommunernes kerneopgaver, herunder fx indsatsen i børnehaver, folkeskolen, undervisning på sprogcentrene og den kommunale beskæftigelsesindsats. Der sker allerede en meget tæt opfølgning på denne kerneindsats, hvor man løbende kan følge, fx hvor mange unge med indvandrerbaggrund, der får en uddannelse, og hvor mange flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, der kommer i arbejde på kommuneniveau.

Det fremgår videre af den kortlægning af kommunernes integrationsindsats, der er blevet udarbejdet i samarbejde med KL, og som blev fremlagt af VIVE den 23. april 2021, at det er en lille del af den kommunale indsats, der kan betragtes som projekter, da kernelementerne i indsatsen er den virksomhedsrettede indsats og danskuddannelse, og det vil i praksis være vanskeligt at afgrænse sådanne projekter, der i mange tilfælde kan have en bred målgruppe – fx en indsats for alle beboere i et udsat boligområde.

Det vurderes på den baggrund vanskeligt at afgrænse kommunale integrationsprojekter, og det er derfor umiddelbart ikke muligt at udarbejde det ønskede skøn over, hvad det vil koste at indføre et krav om obligatorisk effektvurdering af alle kommunale projekter.

7. maj 2021 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2021 - 6501 1586133 Mattias Tesfaye / Lars von Spreckelsen-Syberg Side
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024