Rosa Lund
svarer
Mattias Tesfaye

Rosa Lund (EL) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren kan oplyse, hvornår ministeren forventer at kunne præsentere konklusionerne af ministeriets undersøgelse af, hvilke typer af læretid og praktik der bør kunne indgå i opgørelsen af beskæftigelseskravet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 212, Spørgsmål 1
Kan ministeren oplyse, hvornår ministeren forventer at kunne præsentere konklusionerne af ministeriets undersøgelse af, hvilke typer af læretid og praktik der bør kunne indgå i opgørelsen af beskæftigelseskravet?

Svar fra fredag den 21. maj 2021
Som jeg oplyste under 1. behandlingen af beslutningsforslaget, synes jeg umiddelbart, at et snit skal lægges der, hvor læretiden eller praktikken kan sidestilles med at passe et almindeligt arbejde, dvs. at udlændingen får løn fra en arbejdsgiver.

Jeg har bedt embedsmændene i ministeriet om at se på, hvad det vil betyde i forhold til, hvad der kan tælles med, og hvad der ikke kan tælles med ved beregningen af beskæftigelseskravet.

Arbejdet er i gang, men jeg kan ikke sætte en nærmere tidshorisont på, hvornår det er færdigt. Det skyldes bl.a., at også andre ministerier skal inddrages i arbejdet.

Men jeg kan love, at vi er i fuld gang med at se på det.

Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2021 - 8256 1624243 Mattias Tesfaye / Øzlem Akar Side 1/
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024