Preben Bang Henriksen
svarer
Nick Hækkerup

Preben Bang Henriksen (V) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om teknisk bistand til udarbejdelse af et udkast til ændringsforslag, der udskiller den del af forslaget, der vedrører mulighed for at på angivet fødested i pas for personer født i Palæstina, i et selvstændigt forslag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 52, Spørgsmål 2
Vil ministeren som teknisk bistand udarbejde et udkast til ændringsforslag, der udskiller den del af forslaget, der vedrører mulighed for at på angivet fødested i pas for personer født i Palæstina, i et selvstændigt forslag, og vil ministeren støtte en sådan deling af lovforslaget?

Svar fra torsdag den 25. november 2021
1.

Den del af lovforslaget, som vedrører en ændring af lov om Det Centrale Personregister, efterkommer et stort ønske fra en række danske statsborgere, som er født i Palæstina, dvs. Gaza, Vestbredden inklusiv Østjerusalem, om at få registreret Palæstina m.v. som fødested i Det Centrale Personregister (CPR) og dermed i passet.

Jeg vil dog være indstillet på at støtte en opdeling af lovforslaget, der indebærer, at denne del af lovforslaget udskilles fra den øvrige del af lovforslaget, hvis der i Folketinget er opbakning til en sådan opdeling.

2.

Et ændringsforslag om opdeling af lovforslaget kan udformes på følgende måde:

Ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om pas til danske statsborgere m.v. og lov om Det Centrale Personregister (Styrkelse af passikkerheden m.v.) (L 52) f (…), tiltrådt af:…

Ændringsforslag om deling af lovforslaget 1) ovforslaget deles i to lovforslag med følgende titler og indhold:

A.

»Forslag til lov om ændring af lov om pas til danske statsborgere m (Styrkelse af passikkerheden m.v.)« omfattende §§ 1, 3 og 4.

Slotsholmsgade 10 1216 København K.

T +45 3392 3340 F +45 3393 3510 www.justitsministeriet.dk [email protected] Side 2/3 B.

»Forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister (Palæstina, Gaza, Vestbredden og Østjerusalem som fødselsregistreringssted i CPR)« omfattende §§ 2, 3 og 4.

[Forslag om deling af lovforslaget]

Bemærkninger Til nr. 1 Det foreslås, at lovforslaget deles op i to separate lovforslag, således at der kan stemmes om delen om ændring af lov om pas til danske statsborgere m.v. for sig og delen om, at borgere, som er født i Palæstina – dvs. Gaza, Vestbredden inklusiv Østjerusalem – kan få anført Palæstina, Gaza, Vestbredden eller Østjerusalem som fødested i CPR og dermed i passet for sig.

Side 3/
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024