Samira Nawa
svarer
Nick Hækkerup

Samira Nawa (R) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, hvem der afholder udgiften for et nyt pas med korrekt fødestedsangivelse for de personer, som er født i Palæstina, og som i dag har fået anført Israel eller Mellemøsten som fødested i deres pas

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 52, Spørgsmål 6
Hvem afholder udgiften for et nyt pas med korrekt fødestedsangivelse for de personer, som er født i Palæstina, og som i dag har fået anført Israel eller Mellemøsten som fødested i deres pas?

Svar fra fredag den 26. november 2021
Med lovforslaget bliver det muligt for borgere, som er født i Gaza, Vestbredden eller Østjerusalem, at få registreret enten Palæstina, Gaza, Vestbredden eller Østjerusalem som deres fødested i CPR og dermed i passet.

Såfremt en borger ønsker at få udstedt et nyt pas med et nyt fødselsregistreringssted, skal borgeren selv afholde udgifterne forbundet med udstedelsen af det nye pas.

Det bemærkes dog, at nyt pas udstedes uden betaling, hvis et pas på grund af forhold, der må tilregnes den pasudstedende myndighed, lider af væsentlige mangler, jf. § 4 a, stk. 6, i lov nr. 76 af 19. januar 2017 med senere ændringer om pas til danske statsborgere m.v., som ikke foreslås ændret.

Side
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024