Aaja Chemnitz Driefer
svarer
Ane Halsboe-Jørgensen

Aaja Chemnitz (IA) spørger beskæftigelsesministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om ministeren er villig til at lade sygefraværskaravanen arbejde i Grønland

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 52, Spørgsmål 1
Er ministeren villig til at lade sygefraværskaravanen arbejde i Grønland?

Svar fra fredag den 28. april 2023
”Er ministeren villig til at lade sygefraværskaravanen arbejde i Grønland?” Svar:

Jeg formoder, at spørgeren refererer til Beskæftigelsesministeriets Rejsehold om sygefravær. Jeg har hørt Arbejdstilsynet, der har oplyst følgende:

”VLAK-regeringen indgik i 2019 aftale med KL og Danske Regioner om en fællesoffentlig indsats til nedbringelse af sygefraværet på offentlige arbejdspladser som led i Ledelses- og kompetenceaftalen. Indsatsen bestod bl.a. af et rejsehold, der skulle understøtte offentlige arbejdspladser i at forebygge og nedbringe sygefravær. Indsatsen var midlertidig og skulle løbe frem til den 31. december 2021.

COVID-19 bevirkede en stærkt begrænset efterspørgsel efter rejseholdet, og det var årsagen til, at aftaleparterne i marts 2021 bakkede op om, at rejseholdet ophørte ved udgangen af maj 2021.” Jeg henholder mig til Arbejdstilsynets udtalelse.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024