Sigurd Agersnap
svarer
Jeppe Bruus

Sigurd Agersnap (SF) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, hvornår Skatteministeriet forventes at kunne dekomponere de fremlagte typeberegninger, sådan at den samlede boligbeskatning, skattelettelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 113, Spørgsmål 77
I forlængelse af at ministeriet har oplyst, at der ikke inden for svarfristen for behandling af L 113 kan gives svar på spørgsmål 5, bedes ministeren oplyse, hvornår Skatteministeriet forventes at kunne dekomponere de fremlagte typeberegninger, sådan at den samlede boligbeskatning, skattelettelse, tilbagebetaling og skatterabat opdeles i den del, der kan henføres til henholdsvis grundskyld og ejendomsværdiskat?

Svar fra mandag den 22. maj 2023
Skatteministeriets typeberegninger bygger på omfattende beregninger baseret på ejendomsspecifikke skattedata for det meste af Danmarks ejendomspopulation samt forventning til de endelige 2020-, 2021-, 2022- og 2023-vurderinger.

Skatteministeriet har udarbejdet detaljerede typeeksempler, der viser virkningerne af de nye boligskatteregler for forskellige typer ejerboliger for forskellige kommuner og forskellige boligprisniveauer. Skatteministeriet har desuden offentliggjort en boligskatteberegner, hvor boligejere kan se virkningerne for en specifik ejendomstype, kommune og ejendomsværdi.

Den efterspurgte udvidelse med dekomponerede typeberegninger for ejerboliger vurderes yderst omfangsrig, jf. svaret på spørgsmål 5 til L 113, da skattelettelser, tilbagebetaling og skatterabat ikke i de nuværende eksempler er fordelt på hhv. grundskyld og ejendomsværdiskat. Det forventes, at det vil i givet fald tage omkring 1-3 måneder at udarbejde en dekomponeret udgave af de eksisterende typeeksempler. Der tages dog forbehold for, at der kan opstå udfordringer i udviklingen af de udvidede typeberegninger med fx data eller lignende, der gør, at det ikke er muligt at udarbejde de dekomponerede typeberegninger svarende til det ønskede i spørgsmålet.

Den ønskede dekomponering vurderes desuden ikke at give den enkelte boligejer væsentlig ny information om boligejerens skattebetaling, eftersom der alene er tale om yderligere informationer om sammensætningen af den nye boligskat, skatterabat, skattelettelse eller tilbagebetaling. Endelig skal det bemærkes, at der er tale om typeeksempler, som ikke vil afspejle de specifikke forhold for den enkelte boligejer. Der vil således kunne være væsentlige forskelle på, om fx en skattelettelse for den enkelte ejendom kan henføres til lavere grundskyld eller lavere ejendomsværdiskat.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024