Ugens embedsmand: Lasse Boje motiveres af konstant at opsøge ansvaret

Lasse Boje, der er politidirektør i National enhed for Særlig Kriminalitet, har en karriere som afdelingschef på Slotsholmen bag sig. Nu er han ansvarlig for en stor organisatorisk sammenlægning, men ledelsesansvaret er drivkraften bag politidirektørens arbejdsliv. 

Lasse Boje, der har en fortid som afdelingschef i Justitsministeriet, er ansvarlig for en markant sammenlægning af en række enheder i politiet. 300 medarbejdere er nemlig blevet til 1100. 
Lasse Boje, der har en fortid som afdelingschef i Justitsministeriet, er ansvarlig for en markant sammenlægning af en række enheder i politiet. 300 medarbejdere er nemlig blevet til 1100. Foto: Lars Svankjær
Sebastian Vidkjær Stone

Du har tidligere været på blokken som afdelingschef i Justitsministeriet, hvordan har du oplevet skiftet til rollen som politidirektør?

Der er stor forskel på arbejdet på Slotsholmen og jobbet som politidirektør. I departementerne er du inde i det store maskinrum, hvor du får berøring med utroligt mange forskellige dagsordener, som skal løses i et højt tempo. På den måde har du lidt ansvar i mange sager.

Som politidirektør i en specialenhed som National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har du et meget større ansvar i relativt færre sager. Du har som udgangspunkt kun ansvaret for din egen organisations opgaveløsning, men til gengæld har du det dybe ansvar, og du har det hele vejen.

Blå bog

Lasse Boje (f. 1980 i Hjørring)

Karriere: 

  • 2021-nu: Politidirektør, National enhed for Særlig Kriminalitet 
  • 2020-2021: Straffuldbyrdelsesdirektør, Kriminalforsorgen
  • 2018-2020: Afdelingschef, Justitsministeriet 
  • 2016-2018: Afdelingschef, Beskæftigelsesministeriet 
  • 2009-2016: Kontorchef, souschef, projektkoordinator, ministersekretær, fuldmægtig, Justitsministeriet 
  • 2008-2009: Sekretariatschef, Rigspolitiet 
  • 2006-2008: Fuldmægtig, Rigspolitiet

Uddannelse: 

  • cand.jur. (Aarhus Universitet, 2006)

Kilde: LinkedIn. 

Det var præcis det, jeg gik efter, da jeg skiftede fra Justitsministeriets departement til først kriminalforsorgen og nu politiet og anklagemyndigheden.

Det er fantastisk. Politiet og anklagemyndigheden er en kompleks størrelse, der løser en lang række meget forskellige opgaver, som hele tiden ændrer sig i lyset af udviklingen i kriminalitets- og trusselsbilledet. Her er NSK jo bare én af mange aktører, men vi er en specialenhed, som besidder nogle meget stærke kompetencer.

Vi har nogle af landets allerbedste efterforskere, vi har landets bedste kriminalteknikere, vi har fantastisk dygtige analytikere, vi har en utroligt stærk anklagemyndighed. Det forpligter. Vi skal løse vores opgaver på et meget højt niveau, ligesom vi hele tiden skal sikre, at vi bruger vores kræfter på den mest samfundsskadelige kriminalitet, og at vi rammer den hårdest muligt.  

Selve opbygningen af NSK er det, jeg bruger mest tid på. Vi er en sammenlægning af syv tidligere enheder og er på kort tid vokset med 300 medarbejdere, så vi nu er 1100. Det har i sig selv været en kæmpe opgave. Samtidig har vi fået fastlagt nogle af de operative rammer og metoder, som skal sikre, at vi sætter endnu mere målrettet ind mod den mest samfundsskadelige kriminalitet.

{{toplink}}

For tiden ser vi på, hvordan NSK kan bidrage til at styrke politiets og anklagemyndighedens samlede indsats mod digital kriminalitet, så vi står stærkere. Vi har selvfølgelig hele tiden konkrete indsatser mod kriminelle, der begår alvorlig organiseret og økonomisk kriminalitet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024