Grønt overblik: Det skal du holde øje med

Der venter en hæsblæsende uge med både klimaprogram, anbefalinger til havnene, et hav af konferencer og ikke mindst åbningen af Folketinget. Få overblik her.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Godmorgen og velkommen til en traditionsrig uge i dansk politik.

Vi går nemlig ind i oktober, og det betyder, at Folketinget åbner. Der er også rigeligt andet på programmet, så lad os springe ud i det.

Herunder følger et overblik over ugens begivenheder på det grønne område. 

Regeringen begynder ugen med at præsentere en af årets mest imødesete grønne udgivelser; klimaprogrammet. Programmet skal ifølge klimaloven udgives hvert år, og heri skal klimaminister Lars Aagaard (M) give sin vurdering af, om det kan anskueliggøres, at de nationale klimamål nås.

To andre ministre, transportminister Thomas Danielsen (V) og erhvervsminister Morten Bødskov (S), sætter mandag kurs mod Kalundborg Havn, hvor de vil få overrakt de længe ventede anbefalinger fra havnepartnerskabet. Partnerskabet ventes blandt andet at udpege, hvilke erhvervshavne der har ”særligt gode betingelser” for at understøtte den grønne omstilling.

Læs mere om det her.

På Det Ny Teater i København afholder Rådet for Grøn Omstilling energi-konference. Hovedspørgsmålet er, hvordan der sættes turbo på udfasningen af fossile brændsler, så Danmark senest i 2040 bliver et nulemissionssamfund.

Klimaminister Lars Aagaard (M) og en stribe topchefer i danske energivirksomheder dukker blandt andre op. Læs mere her.

I Esbjerg holder SDU konference om forholdet mellem energiforsyning og konkurrence. Green Power Denmark og Dansk Fjernvarme er blandt gæsterne.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024