Om  
Jakob Søgaard Clausen

Danmarksdemokraterne får deres første repræsentant i Aarhus Byråd

Jakob Søgaard Clausen bliver Danmarksdemokraternes første medlem i Aarhus Byråd. Han blev valgt ind for Dansk Folkeparti ved seneste kommunalvalg, men trak sig fra partiet i sommeren 2022 som følge af interne stridigheder.

Ved kommunalvalget i 2021 var Jakob Søgaard Clausen ude at tale sin sag for Dansk Folkeparti, nu skal han i stedet repræsentere Danmarksdemokraterne i Aarhus Byråd.
Ved kommunalvalget i 2021 var Jakob Søgaard Clausen ude at tale sin sag for Dansk Folkeparti, nu skal han i stedet repræsentere Danmarksdemokraterne i Aarhus Byråd.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

Jakob Søgaard Clausen sætter et punktum for tiden som løsgænger og melder sig under Danmarksdemokraternes faner i Aarhus Byråd.

Det oplyser han på LinkedIn.

Danmarksdemokraternes nye medlem har tidligere været en del af Dansk Folkeparti i 11 år, inden han valgte at trække sig fra partiet sidste år og blive løsgænger i byrådet. Han begrundede valget om at trække sig fra Dansk Folkeparti med, at grundlæggende uenigheder på Christiansborg påvirkede tilliden til partiet i et omfang, der stod i vejen for det lokalpolitiske arbejde.

Danmarksdemokraterne og Jakob Søgaard Clausen har fundet fælles fodslag om en række politiske områder, som det nye medlem fortsat vil prioritere i byrådsarbejdet. Han vil blandt andet fortsat have fokus på bedre vilkår for de ældre og øget medindflydelse til byens borgere.

Jakob Søgaard Clausen vil desuden fra sin position i byrådet gøre sit til at skabe lige muligheder på tværs af Danmark.

"Jeg mener, og har altid ment, at Danmark har brug for et parti, der har blik for hele Danmark. Det skal ikke kun være de store byer, som skal vækste og have det godt. Og det kan måske lyde mærkeligt, at man kan have den holdning som medlem af Aarhus Byråd. Men jeg mener, at det i høj grad også er i Aarhus’ interesse, at hele landet trives," udtaler Jakob Søgaard Clausen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024