Danskerne viser begrænset interesse for kød produceret uden antibiotika

FORBRUG: Det er stadig kun et begrænset antal danskere, der er villige til at hive penge op af lommen for at købe kød produceret uden antibiotika. 

I USA er det særligt kyllingekød uden brug af antibiotika, der hitter. Blandt andet har McDonalds meldt ud, at de frem mod 2027 vil udfase kyllingekød produceret med antibiotika.
I USA er det særligt kyllingekød uden brug af antibiotika, der hitter. Blandt andet har McDonalds meldt ud, at de frem mod 2027 vil udfase kyllingekød produceret med antibiotika.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Antibiotikaforbruget i landbruget vækker stor bekymring, fordi det kan være med til at skabe resistente bakterier og dermed vanskeliggøre behandlingen af syge mennesker. 

Men det er tilsyneladende ikke en frygt, der får danskerne til i større grad at efterspørge kød produceret uden brug af antibiotika.

Syv procent af danskerne angiver, at de mindst en gang om ugen spiser kød produceret uden antibiotika i en måling for analyse- og rådgivningsvirksomheden Quantic.

“Det er stadig kun en lille gruppe, og det, jeg faktisk ser som den store udfordring, er, at halen på de syv procent ikke ser ud til at være særlig stor,” siger Daniel Soren, CEO for Quantic.

Der er interesse, men det er noget tungt at sælge i Danmark. Vi har ikke noget aktivt salg i dag.

Søren Tinggaard
Underdirektør i Danish Crown Pork

Målingen viser nemlig, at andelen kun stiger til otte procent, når man spørger danskerne til, om de spiser det mindst en gang månedligt og 11 procent på årsbasis.

“Så hvor er alle de mennesker, der skal komme i løbet af de næste ét til to år? De er faktisk ikke rigtig kommet ind i tragten endnu, og det ville være min bekymring som producent eller detaillist,” siger Daniel Soren.

Så hvor er alle de mennesker, der skal komme i løbet af de næste ét til to år? De er faktisk ikke rigtig kommet ind i tragten endnu, og det ville være min bekymring som producent eller detaillist.

Daniel Soren
CEO, Quantic

Danish Crown oplever bestemt heller ikke, at danskerne for alvor har fået øjnene op for svinekød produceret uden antibiotika.

“Der er interesse, men det er noget tungt at sælge i Danmark. Vi har ikke noget aktivt salg i dag,” siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crown Pork.

Mere salg i udlandet
Til gengæld oplever Danish Crown stigende interesse i udlandet. I år har virksomheden landet en aftale med en af Tysklands største producenter af pålæg, der meget aktivt markedsfører sig på den antibiotikafrie linje.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024