DI styrker fokus på vand og vandteknologi

BLÅT FOKUS: En række teknologiproducenter, rådgivere og vand- og spildevandsforsyninger har i denne uge stiftet foreningen DI Vand. Den skal sætte tryk og politisk fokus på vandområdet, og målet er en fordobling af vandteknologieksport i 2030.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Morten Øyen

Tirsdag så DI Vand officielt dagens lys ved en generalforsamling i Industriens Hus og bliver nu en ny spiller på vandområdet.

Bag den nye forening står en række DI-medlemmer, der på den ene eller anden måde bruger, rådgiver eller arbejder med vand og spildevand. DI Vand skal nu arbejde for at styrke forskning og innovation på vandområdet, forbedre virksomhedernes rammevilkår og skabe fokus på eksportinitiativer på vandområdet.

”Jeg er glad for, at så mange virksomheder, der arbejder med vandteknologi, vil være med i DI Vand. Rent drikkevand og ordentlig håndtering af spildevandet er desværre stadig en udfordring mange steder i verden, og danske virksomheder står stærkt, når det gælder om at finde gode og bæredygtige løsninger på udfordringerne. Nu har virksomhederne fået et fælles talerør,” siger Tine Roed, direktør i DI, i en pressemeddelelse.

DI har også tidligere arbejdet med vandområdet, men med den nye forening bliver arbejdet samlet, mere målrettet og ”gjort noget ekstra.” Arbejdet mod DI Vand startede tilbage i oktober 2018, hvor en styregruppe blev nedsat, som siden har formuleret grundlaget for foreningens arbejde.

Fakta
DI Vand arbejder for: 

  • en ambitiøs miljø- og erhvervspolitik
  • flere penge af til målrettet forskning i vandteknologiske løsninger
  • en fast MUDP-bevilling på 250 millioner kroner
  • bedre rammevilkår i Danmark og EU
  • fremme eksport gennem positionering af Danmark som vandteknologiland, fyrtårnsprojekter med mere
  • Vi skal øge eksporten af vandteknologi og rådgivning til 40 milliarder kroner i 2030 i forhold til 20 milliarder kroner i 2016. Den stigende eksport vil skabe arbejdspladser og højværdiproduktion i Danmark
  • Vandvisionens mål, om blandt andet at skabe flere arbejdspladser i Danmark inden for vandområdet. 

Kilde: DI Vand

Vil fordoble eksport
Styregruppen havde Senior Vice President Jesper Daugaard fra Kamstrup A/S som formand, og han er også blevet valgt som den første formand for DI Vand.

”Rundt omkring i verden er der et stigende behov for gode energieffektive løsninger til at levere rent drikkevand og til at rense spildevandet,” siger Jesper Daugaard i en pressemeddelelse.

Det er foreningens ambition, at den danske vandteknologieskport skal fordobles og runde 40 milliarder kroner i 2030. Og skal det mål nås, er det nødvendigt at få sat de danske styrkepositioner inden for vand bedre i spil og bruge hinanden bedre på tværs af branchen, mener Jesper Daugaard.

”Derfor er det essentielt, at vi får sat ekstra tryk på eksporten og udviklingen af dansk vandteknologi og rådgivning,” siger han.

Dokumentation

Bestyrelsen for DI Vand består af:

Senior Vice President Jesper Daugaard, Kamstrup A/S (formand)
Forretningschef Jens Brandt Bering, Niras A/S (næstformand)
Global Brand Manager Michael Ramlau-Hansen, AVK Holding A/S
Senior market director Claus Nickelsen, Cowi A/S
Global Director Mads Warming, Danfoss A/S
Managing Director Thor Ugelvig Petersen, DHI Danmark A/S
Group Director Morten Riis, Grundfos Holding A/S
Adm. direktør Niels Møller Jensen, Herning Vand Holding A/S
Forsyningsdirektør Ole Adeler, HOFOR A/S
Partner Henriette Soja, Horten Advokatpartnerskab
Adm. direktør Hans-Martin Friis Møller, Kalundborg Forsyning
Managing Director Hanne Christensen, Rambøll Danmark A/S
Direktør Kaj Stjernholm, Stjernholm A/S
Direktør Jonathan Cope, RGS Nordic A/S
COO Claus Homann, Aarhus Vand A/S


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024