Om  
Anja Groth

Genforsker modtager diversitetspris

Professor Anja Groth, der forsker i epigenetik og genomstabilitet ved Københavns Universitet, bliver den første modtager af Lundbeckfondens diversitetspris.

Anja Groth har en ph.d. i molekylærbiologi og har forsket ved Københavns Universitet de seneste 15 år, i dag er hun leder af forskningsgruppen Groth Group.
Anja Groth har en ph.d. i molekylærbiologi og har forsket ved Københavns Universitet de seneste 15 år, i dag er hun leder af forskningsgruppen Groth Group.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

Professor Anja Groth er blevet tildelt Lundbeckfondens diversitetspris, LF Scientific Enrichment Prize 2022.

Det skriver Lundbeckfonden i en pressemeddelelse.

Lundbeckfonden ønsker med den nye pris at hædre forskere, der har skabt gode forskningsresultater ved målrettet at integrere diversitet i deres forskningsgruppe.

Anja Groth modtager en personlig pris på 100.000 kroner for sit fokus på diversitet som fundament for videnskabelig innovation. Hun har lagt vægt på et forskningsmiljø med variation i blandt andet køn, kultur og faglighed.

"Vi har haft forskere fra mere end 20 forskellige nationaliteter – fra fire forskellige kontinenter – og har generelt en god kønsbalance, og den faglige ekspertise har gennem tiden dækket alt lige fra kemi, strukturbiologi, forplantningsbiologi og gærgenetik til udviklingsbiologi, genomforskning, molekylærbiologi, biokemi og translationel kræftbiologi. Det giver mulighed for at arbejde på tværs af flere felter og trække på en bred vifte af teknologier for at finde nye metoder til at løse de spørgsmål, vi arbejder med," uddyber Anja Groth.

Hun fremhæver en stærk tillidskultur som centralt for, at forskningsdiversiteten bliver en force. Tilliden er fundamentet for, at alle i forskningsgruppen har mulighed for at bringe deres perspektiver i spil.

"Videnskaben har den her forestilling om det ’ensomme geni’: At det er enkeltpersoner, der alene kommer med geniale nye opdagelser. Men det er en myte, specielt i nutidens forskning, hvor der er brug for nytænkning på tværs af fagområder. Det er stærke samarbejder på tværs af forskellige fagdiscipliner – også på tværs af køn, kultur og nationalitet – der giver den bedste og mest nyskabende forskning," siger Anja Groth.

Anja Groth har været ansat som professor på Københavns Universitet de seneste 15 år, hun leder forskningsgruppen Groth Group, der ligger under Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024