Lokalredaktører varmer op til drama på drama ved valget i Sydjylland

Der er dømt neglebidderi på valgaftenen i store dele af det sydlige Jylland, hvor der er historisk usikkerhed om en række Venstre-bastioner. Truslen lurer for både socialdemokratiske kup og borgerlige brodermord, lyder det fra en række lokalredaktører.

I Vejle Kommune udfordres den siddende borgmester, Jens Ejner Christensen, af  socialdemokraten Martin Sikær, som har landspolitisk medvind. Magten kan skifte, lyder det fra erfaren Vejles mest erfarne politiske journalist. 
I Vejle Kommune udfordres den siddende borgmester, Jens Ejner Christensen, af  socialdemokraten Martin Sikær, som har landspolitisk medvind. Magten kan skifte, lyder det fra erfaren Vejles mest erfarne politiske journalist. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Billedet om slagtebænk Dybbøl har spøgt, når talen er faldet på udsigterne for Venstre ved kommunalvalget i de sydjyske kommuner.

Partiet er da også ramt på flere fronter i området.

Venstre sikrede sig ved valget i 2017 borgmesterposten i ni kommuner i den jyske del af Region Syddanmark, men i de seks stiller partiet nu med nye borgmesterkandidater.

I både Varde, Vejen, Billund, Kolding og Haderslev stopper Venstres nuværende borgmestre, mens man allerede tidligere på året mistede kæden i Tønder, da Henrik Frandsen forlod partiet og nu i stedet stiller op for sin egen lokale liste.

Samtidig er Venstre udfordret af dårlige meningsmålinger på den landspolitiske front.

Samme målinger giver til gengæld en vis medvind til partier som Socialdemokratiet og Konservative, hvilket giver fornyet spænding om de øvrige venstreledet kommuner Vejle, Aabenraa og ikke mindst den gamle arbejderby Esbjerg.

”Sidste gang var der kun et enkelt mandat, der skilte blokkene. Så det kan meget vel blive spændende i Esbjerg,” siger Mette Cramon, der er er Esbjerg-redaktør ved JydskeVestkysten.

På trods af at Sydjylland ser sværere ud for Venstre end måske nogensinde tidligere, så skal man alligevel passe på med at tage metaforen om et politisk blodbad for langt.

Ser man på kommunerne enkeltvis, så ser det ikke nødvendigvis helt galt ud for Venstre.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024