Om  
Claus Fertin
Torben Aarris

Mejeridirektør hentes til skandalepræget grisegenetik-virksomhed

Torben Aarris har spillet en afgørende rolle for det 135-årige andelsmejeri Them, hvor han har været direktør i lige under fire år. Nu har Torben Aarris sagt sin stilling op for at starte som administrerende direktør i grisegenetik-virksomheden DanBred.

Foto: Colourbox
Oliver Ruby

Direktør for Them Andelsmejeri Torben Aarris sagt sit job op for at starte som administrerende direktør for grisegenetik-virksomheden DanBred i Ballerup.

Dette kommer efter tumultariske tider i svineavlselskabet, som tilbage i september 2021 var ramt af en række krænkelsessager, der kostede den tidligere direktør og bestyrelse deres poster.

Samtlige medlemmer og formandskab måtte dengang træde ud af bestyrelsen for DanBred, hvor anklagerne om seksuel chikane kom fra tre kvinder, der har henvendt sig angående upassende opførsel fra direktøren Thomas Muurmann Henriksen ved en række firmarrangementer. 

DanBred er et af Landbrug & Fødevarers største datterselskaber og specialiserer sig inden for svineavl, og producerer og sælger avlsdyr og sæd til landbrugsvirksomheder i hele verden.

Torben Aarris ser dog optimistisk mod sin tid hos DanBred:

"Jeg er glad for muligheden for at komme til DanBred, der er et professionelt og videnstungt selskab, som der samtidig er store muligheder for at udvikle til en endnu større global aktør," udtaler Torben Aarris til Maskin Bladet.

Torben Aarris udnævnelse kommer i kølvandet på et udfordrende 2022, hvor både DanBreds exit fra Rusland og høje fragtpriser har udfordret milliardvirksomhedens økonomi.

I den mellemværende periode har den 54-årige Claus Fertin været administrerende direktør.

"Jeg er glad for, at jeg har kunne bidrage til at hjælpe mine dygtige kollegaer og DanBred videre i en vanskelig tid med udfordrende forretningsvilkår i 2022. Bestyrelsen og jeg er enige om at lade en ny CEO tage det næste skridt for virksomheden. Derfor vil jeg senest 1. juli 2023 overlade roret til min efterfølger, hvorefter jeg er klar til at hellige mig nye opgaver," udtaler Claus Fertin om sin afsked.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024