Morten Helveg lander grøn formandspost: "Hvis ikke jeg skulle lave noget som det her, ved jeg nærmest ikke, hvad jeg så skulle"

Synergi skifter Bendt Bendtsen ud med Morten Helveg Petersen. Som ny formand skal den tidligere radikale politiker fortsætte sit arbejde med energieffektivitet.

Morten Helveg Petersen genopstillede ikke til europaparlamentsvalget i juni. Siden blev han formand i gasdistributionsselskabet Evida. Nu skal han være formand i Synergi.
Morten Helveg Petersen genopstillede ikke til europaparlamentsvalget i juni. Siden blev han formand i gasdistributionsselskabet Evida. Nu skal han være formand i Synergi.Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Det tidligere radikale europaparlamentsmedlem Morten Helveg Petersen er ny formand i interesseorganisationen Synergi.

Her skal han arbejde for at fremme energieffektivitet og energirenovering.

"Synergi og Synergis medlemmer arbejder med noget, som er drønhamrende vigtigt for den grønne omstilling. Det er samtidig et område, som jeg har beskæftiget mig med gennem 10 år i Europa-Parlamentet. Så der er mange ting, der falder fint i hak," siger Morten Helveg Petersen.

Synergi har tilsyneladende set sig lun på tidligere europaparlamentsmedlemmer, der har arbejdet med energipolitik.

Morten Helveg Petersen overtager nemlig formandsposten fra Bendt Bendtsen, der som konservativt medlem af Europa-Parlamentet havde en hel del med energieffektivitet at gøre.

Samme stofområde har fyldt meget for Morten Helveg Petersen i hans mange år i Bruxelles.

"Det er et udtryk for, at det, der foregår i Bruxelles og i Europa-Parlamentet, bare er drønhamrende vigtigt for danske virksomheder. Synergis virksomheder har virkelig meget at spille ind med i forhold til den grønne omstilling. Ikke bare i Danmark, men også europæisk og globalt. Så at have et kendskab til, hvordan tingene fungerer i Bruxelles, er bare vigtigere og vigtigere," siger den tidligere radikale politiker.

Bendt Bendtsen fortsætter i Synergi i en stilling som seniorrådgiver.

Synergi
  • Synergi er en interesseorganisation, der arbejder med energieffektivitet.
  • Organisationen blev stiftet i 2018 af Danfoss, Grundfos, Rockwool og Velux.
  • Siden er der kommet flere virksomheder til, som også arbejder med energieffektive teknologier.
  • Tidligere minister, partiformand og europaparlamentsmedlem Bendt Bendtsen har været bestyrelsesformand i Synergi siden 2019. Han erstattes nu af Morten Helveg Petersen.
  • Direktør i organisationen er Katrine Bjerre.
  • Synergi har sekretariat i Industriens Hus i København.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024