Naturstyrelsen undersøger tilstanden i statens urørte skove

Med penge fra Aage V. Jensen Naturfond vil Naturstyrelsen kortlægge tilstanden i de af statens skove, der snart lægges urørt. Det skal gøre os klogere på, hvad indsatsen betyder for naturen, siger vicedirektør.

Foto: Naturstyrelsen
Hjalte T. H. Kragesteen

Naturstyrelsen vil med hjælp fra Aage V. Jensen Naturfond sikre mere viden om naturen i de statsskove, der lægges urørt de kommende år.

Ni millioner kroner skal gå til at gennemføre en baseline, der skal give et billede af den nuværende tilstand i områderne.

”Med donationen fra Aage V. Jensen Naturfond kan vi nu sætte gang i en stor og grundig feltundersøgelse, der er designet af biodiversitetsforskere, og som kan gentages om nogle år. Det er meget værdifuldt, at vi nu får et langt bedre grundlag for at blive klogere på, hvad de store indsatser betyder for naturen,” siger vicedirektør Signe Nepper Larsen i Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det er forskere på Aarhus og Københavns Universitet, der har fået opgaven med at designe de kommende undersøgelser af i alt 20 skove. Men selve opgaven med at indhente date bliver sendt i udbud fra i dag, mandag.

Ifølge Naturstyrelsen skal undersøgelsen blandt andet opgøre mængden af dødt ved i skovene, skovstrukturen, jordbundsforholdene, ligesom forskellige artsgrupper bliver kortlagt.

"Helt nødvendigt"
Udlægning af urørt skov er et helt centralt redskab til at vende naturkrisen i Danmark. Og der er allerede lagt planer for at firedoble arealet de kommende år. Samtidig afsatte partierne i rød blok knap 900 millioner kroner til biodiversitet i den seneste finanslovaftale, der blandt andet skal bruges til en stor indsats i skovene.

I Aage V. Jensen Naturfond er direktør Hanne Haack Larsen glad for at kunne finansiere den nye undersøgelse, som hun forventer vil bidrage med vigtig viden om effekten af urørt skov.

”Det er helt nødvendigt at måle og dokumentere tilstand og effekter på biodiversiteten, som er hele formålet med urørt skov,” siger hun i pressemeddelelsen.

Læs mere om planenerne for urørt skov her.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024