Nu implementerer regeringen nyt EU-direktiv om måltal for bestyrelser

Danmark skal implementere et EU-direktiv om kønsfordelingen i bestyrelser, men slipper muligvis for kravet om kønsneutrale jobopslag. "Erhvervsstyrelsen vurderer, at Danmark sandsynligvis kan opfylde kravene til undtagelsesbestemmelsen i direktivet," lyder det fra Erhvervsministeriet.

Erhvervsminister Morten Bødskov udtalte i marts, at Erhvervsstyrelsen undersøgte muligheden for at undtages dele af direktivet. Det ser ud til at lykkedes, bekræfter Erhvervsministeriet.<br>
Erhvervsminister Morten Bødskov udtalte i marts, at Erhvervsstyrelsen undersøgte muligheden for at undtages dele af direktivet. Det ser ud til at lykkedes, bekræfter Erhvervsministeriet.
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

At være eller ikke at være nødsaget til at implementere hele EU-direktivet om lige kønsfordeling i de børsnoterede selskabers bestyrelser i dansk lovgivning. 

Det spørgsmål er der nu kommet afklaring på.

"Erhvervsministeriet er i gang med at implementere EU-direktiv om en mere ligelig kønsfordeling blandt ledelsesmedlemmer i børsnoterede selskaber," lyder det i en skriftlig kommentar fra ministeriet til Altinget.

Omkring 46 virksomheder vil blive omfattet af direktivet, ifølge Erhvervsministeriet.

Siden foråret har Erhvervsstyrelsen undersøgt, om Danmark kan slippe uden om dele af direktivet.

Med det i baghovedet er Erhvervsstyrelsen også i gang med at afdække, om vi rent faktisk kan blive omfattet af de undtagelsesbestemmelser, der er i direktivet.

Morten Bødskov
Erhvervsminister, Socialdemokratiet

Under en spørgetime i Folketinget i marts, hævdede Morten Bødskov ellers, at Danmark klarede det så godt på ligestillingsområdet, at Danmark måske kunne undtages fra dele af direktivet.

“Danmark er langt fremme. Og med det i baghovedet er Erhvervsstyrelsen også i gang med at afdække, om vi rent faktisk kan blive omfattet af de undtagelsesbestemmelser, der er i direktivet,” sagde han. 

De undtagelsesbestemmelser, som Morten Bødskov henviste til, går på at jobopslag skal være i kønsneutralt sprog, samt krav til virksomheden om, at de i sidste skal ende vælge kandidaten fra det underrepræsenterede køn, hvis to ansøgere er lige kompetente. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Erhverv

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024