Nyvalgt færing klar til samarbejde og oplysning

Færøernes nyvalgte borgerlige folketingsmedlem Anna Falkenberg vil øge samarbejdet mellem parlamenterne i rigsfællesskabet. Hun vil også gøre danskerne klogere på, hvorfor færingerne er så vilde med at slå grindehvaler ihjel.

Foto: Alvur Haraldsen/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Færøerne gik i sidste uge til folketingsvalg en dag tidligere end resten af kongeriget. Og da stemmerne var talt op, stod det klart, at 26-årige Anna Falkenberg fra Sambandspartiet bliver det ene af Færøernes to medlemmer i det nye folketing. 

Hun er det yngste færøske folketingsmedlem i 107 år og den kun anden kvinde, der vælges direkte til Folketinget for Færøerne.

De sidste tre år har Anna Falkenberg været politisk rådgiver for det nu afgåede folketingsmedlem Edmund Joensen fra Sambandspartiet. De to kender hinanden fra andet end bare Christiansborg. 

Anna Falkenberg er nemlig 78-årige Edmund Joensens barnebarn.

Samarbejdet har haft karakter af et politisk generationsskifte, som startede da Edmund Joensen i en alder af 74 år besluttede at stille op til Folketinget. Den tidligere lagmand og politiske veteran sad i Folketinget fra 2007 til 2015. Og nu ville han gerne tage en tur mere i manegen. 

“Han var ret langt oppe i årene ved folketingsvalget i 2019. Vi havde en aftale om, at vi gjorde det sammen. Jeg hjalp ham med valgkampen. Hvis han blev valgt, blev jeg også ansat. Det har været et teamwork hele vejen igennem,” forklarer Anna Falkenberg. 

Nu er det så barnebarnets tur til at indtage kontoret på Christiansborgs såkaldte ministergang, hvor de nordatlantiske folketingsmedlemmer ofte holder til. Det er den gang, der forbinder selve Christiansborg Slot med Proviantgården.

{{toplink}}
Læs også

“Indholdet og budskaberne bliver de samme. Men det bliver lidt en anden indpakning. Edmund har mange års erfaring og historik at trække på. Jeg er anderledes. Både når det kommer til alder, køn og erfaring,” forklarer Anna Falkenberg.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024