Om  
Tommy Abildgaard

Opsagt chef fra Fredericia Kommune lander nyt kommunalt topjob

Billund Kommune ansætter Tommy Abildgaard som ny økonomichef. Han blev i 2021 opsagt fra en lignende stilling i Fredericia Kommune i kølvandet på sagen om den forhenværende borgmesters boligkøb.

Fredericia Kommune
Fredericia KommuneFoto: Fredericia Kommune
Mathias Bach

Efter en kort ansættelse i Færdselsstyrelsen kan Tommy Abildgaard nu igen indtage en topstilling i en dansk kommune.

Han er nemlig blevet ansat som økonomichef i Billund Kommune, skriver Danske Kommuner

Tommy Abildgaard var tidligere ansat i Fredericia Kommune i næsten 20 år.

Men i 2021 blev han opsagt efter sagen om den tidligere borgmester Jacob Bjerregaards (S) boligkøb, der førte flere afskedigelser i toppen af Fredericia Kommune med sig. 

I kølvandet på afsløringer i Ekstra Bladet om mulig positiv forfordeling af borgmesteren i forbindelse med hans køb af en kommunal grund blev der indledt en advokatundersøgelse.

Denne undersøgelse rejste nye spørgsmål om et upassende forhold "af nær karakter". Dette førte til en hjemsendelse og efterfølgende også en politianmeldelse af daværende kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe.

I forbindelse med advokatundersøgelse foretog Fredericia Kommune sin egen interne undersøgelse af en række forhold i den øverste administrative ledelse og økonomiske styring.

Den undersøgelse nåede blandt andet frem til, at der ikke i alle sager var udvist "lovmedholdelighed, god embedsmandsadfærd eller forsvarlig økonomisk forvaltning".

Her til kom flere eksempler på, at chefer i kommunen ikke har overholdt kommunens økonomistyringsprincipper. Hvilket ifølge Fredericia Kommune ”alvorligt – og i strid med kravet om en økonomisk ansvarlig forvaltning”.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024