Opsamling på temadebat: Civilsamfundet skal stå tæt - men ikke smelte sammen 

En række store politiske dagsordener bør samle civilsamfundet fremover. Men helst ikke under én samlende organisation, mener de fleste i Altingets temadebat om civilsamfundets fremtidige organisering.   

Civilsamfundets styrke er det mangfoldige engagement fra neden.&nbsp;Derfor giver det ikke mening at samles under én fælles organisation. Det mener de fleste debattører i debatten om, hvordan civilsamfundet skal organisere sig i fremtiden, der har kørt henover de seneste måneder på Altinget Civilsamfund.&nbsp;<i>(arkivfoto)</i>
Civilsamfundets styrke er det mangfoldige engagement fra neden. Derfor giver det ikke mening at samles under én fælles organisation. Det mener de fleste debattører i debatten om, hvordan civilsamfundet skal organisere sig i fremtiden, der har kørt henover de seneste måneder på Altinget Civilsamfund. (arkivfoto)Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Katja Gregers Brock

Mangfoldighed er civilsamfundets styrke. Derfor giver det ikke mening at samle civilsamfundet under én fælles organisation. 

Den pointe står centralt i debatten om, hvordan civilsamfundet skal organiseres i fremtiden. 

"Det er ekstremt vanskeligt at lave en samlet brancheorganisation for en sektor, der rummer så mange og forskelligartede interesser," skriver for eksempel Organisationschef for DeltagerDanmark og Teknologirådet, Ruth Gøysen. 

Det betyder dog langt fra, at civilsamfundet ikke skal stå sammen om store politiske spørgsmål, som vil berøre mange foreninger og ngo'er. Civilsamfundets rolle i velfærdssamfundet, fremtidig finansiering og tidssvarende rammer for organisering er nogle af de dagsordener, hvor det giver mening at stå tæt – dog uden at smelte sammen. 

Læs eller genlæs pointerne her:

  

Sascha FaxeSascha Faxe (ALT), politisk ordfører, mm. 

Civilsamfundet får ikke nødvendigvis mere værdi af at være bedre organiseret. På Christiansborg skal vi i stedet sikre bedre rammer for det nære civilsamfund, og lade være med at skære i de indsatser, der bidrager til et stærkt civilsamfund, skriver Sascha Faxe. 

"Jeg mener, vi har svigtet som samfund, når vores politiske system lytter så lidt, at civilsamfundet bliver nødt til at rotte sig sammen for at få en smule ørenlyd i den daglige debat - for hvordan har de små foreninger det så ikke?"

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024