Opsamling på temadebat: Den kollektive transports krise i landdistrikterne

En temadebat på Altinget Transport satte spotlight på den offentlige transport i landdistrikterne. Få her et overblik over, hvem der mente hvad.

Hvad skal der til for at løse den kollektive trafiks krise i landdistrikterne? Sådan lød spørgsmålet i en nu overstået temadebat på Altinget Transport.
Hvad skal der til for at løse den kollektive trafiks krise i landdistrikterne? Sådan lød spørgsmålet i en nu overstået temadebat på Altinget Transport.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Der skal fokus på fleksible transportløsninger, hvis man forsat skal kunne bo og transportere sig rundt i alle dele af Danmark. Sådan lyder hovedbudskabet fra flere transportaktører i en netop afsluttet temadebat på Altinget Transport.

Her lød spørgsmålet: ”Hvad skal der til for at løse den kollektive trafiks krise i landdistrikterne?”.

I løbet af juni har både forskellige aktører og politikere givet deres bud på netop dette.

Udover en mere fleksibel forståelse af, hvad den kollektive transport er med for eksempel plusture, elcykler og samkørsel, pegede flere desuden på, at busserne stadig er hovedpulsåren i den offentlige trafik i landdistrikterne. Og at lukning af ruter kan føre busruterne ind i en negativ spiral, som blot bliver sværere og sværere at stoppe.

Få et overblik over debattørernes holdninger her.

Anders G. ChristensenAnders G. Christensen
Busserne er fortsat fundamentet i den kollektive trafik i yderområderne, og dermed også fundamentet for at bo på landet. Men busserne er ikke nødvendigvis løsningen fremover – eller den fulde løsning, mente Anders G. Christensen, der er formand for Regionaludvikling i Danske Regioner.

”For fortsat at kunne bo og leve overalt i landet – også på landet – får vi brug for en bred vifte af initiativer. Det gælder blandt andet flexbus-ordninger, samkørsel som er delvis støttet af trafikselskaberne, bedre muligheder for Parkér og Rejs og øget brug af for eksempel elcykler,” skrev han.

”Det regionale bus-hovednet samt de regionale baner er fundamentet for den regionale kollektive trafik, men skal suppleres med andre mobilitetsløsninger, der er tilpasset de enkelte lokalområder. Ingen silver bullet kan løfte hele mobiliteten i yderområderne”.

Læs indlægget her.  

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024