Politiet sigter Naturstyrelsen i sag om dyremishandling

Naturstyrelsen er sigtet for at overtræde dyrevelfærdsloven i Mols Bjerge. ”Vi kan kun beklage,” lyder det fra styrelsens direktør.

Afgræsning i Mols Bjerge. Arkivfoto fra 2004.
Afgræsning i Mols Bjerge. Arkivfoto fra 2004.Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Politiet rejser nu sigtelse mod Naturstyrelsen for at have overtrådt dyrevelfærdsloven.

Det oplyser Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Sigtelsen er en konsekvens af en anmeldelse for dyremishandling, der kom til offentlighedens kendskab i februar. Her førte et tilsyn af en kvægbesætning på statens arealer i Mols Bjerge til stor kritik fra den dyrelæge, der foretog tilsynet. Dyrene havde på grund af den hårde vinter haft alt for dårlig adgang til føde, og havde derfor sultet i al for høj grad.

Naturstyrelsen har for længe siden erkendt, at man ikke har haft godt nok styr på den konkrete sag, og direktør Peter Ilsøe lægger sig da også fladt ned oven på sigtelsen.

”Vi ser med stor alvor på denne sag, og kan kun beklage, at det er sket. Der burde have været handlet tidligere, så vi havde undgået, at nogle af dyrene i Mols Bjerge blev så afkræftede, at de døde eller måtte aflives. Den slags må selvfølgelig ikke ske på statens arealer,” siger han i pressemeddelelsen.

{{toplink}}

Minister: Uacceptabelt
Miljøminister Lea Wermelin (S) skriver på Facebook, at hun naturligvis ikke vil blande sig i den juridiske side af sagen, men at hun dom eller ej, ikke finder det i orden, hvad der er foregået i Mols Bjerge.

”Lad mig gentage, hvad jeg har sagt hele tiden. Jeg vil ikke acceptere, at der bliver gået på kompromis med dyrevelfærden på statens arealer, og uanset det juridiske er det for mig helt uacceptabelt, hvad der er sket,” skriver ministeren. 

Sagen kommer alt imens regeringen er ved at gennemfører en lov om nye naturnationalparker, hvor kvæg og heste skal gå på større arealer. Der vil gælde de samme krav til dyrevelfærd som i dag, men regeringen har lagt op til, at man kan lempe tilsynet, som kan blive udført sjældnere end reglerne tilsiger i dag.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024