Regeringen ændrer ikke på organiseringen af den kollektive trafik i sundhedsudspil

Regeringens udspil til en ny sundhedsstruktur får ikke betydning for den kollektive trafik. I stedet vil regeringen afvente anbefalingerne fra det ekspertudvalg, der arbejder på anbefalinger om bedre mobilitet i Danmark.

Regeringen vil afvente anbefalingerne fra ekspertudvalget for kollektiv mobilitet, inden den foreslår en ny organisering af busser og tog. 
Regeringen vil afvente anbefalingerne fra ekspertudvalget for kollektiv mobilitet, inden den foreslår en ny organisering af busser og tog. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Der bliver ikke rykket rundt på organiseringen af den kollektive trafik med det store sundhedsudspil, som regeringen præsenterer onsdag.

"Beslutningen om den fremtidige varetagelse af ansvaret for den regionale kollektive trafik afventer anbefalingerne fra Ekspertudvalg om kollektiv mobilitet i hele Danmark," fremgår det af udspillet.

Dermed kan trafikselskaber og regionsrådspolitikere umiddelbart ånde lettet op.

I det sæt anbefalinger til en ny sundhedsstruktur, som regeringen modtog før sommerferien, havde eksperterne nemlig anbefalet regeringen at tage alle opgaver, der ikke relaterer sig direkte til sundhedsvæsenet, fra regionerne.

"Vi er dybt forundrede og meget kritiske overfor, at man nærmest i en parentes bagerst i rapporten bare konkluderer, at regionerne skal afgive de her meget vigtige områder," lød det dengang til Altinget fra Danske Regioners næstformand, Mads Duedahl (V). 

{{toplink}}
Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

I den store rapport fra før sommerferien anviste sundhedseksperterne dog ikke en anden model for afviklingen af den kollektive trafik.

Det ventes der til gengæld at komme fra det ekspertudvalg, der aktuelt arbejder på anbefalinger vedrørende den kollektive trafik i Danmark.

Udvalgets formand, Helga Theil Thomsen, meddelte under en høring på Christiansborg i sidste uge, at udvalget har besluttet at fremrykke arbejdet med selve organiseringen af den kollektive trafik.

Det skal øge sandsynligheden for at præsentere anbefalinger, inden politikerne begynder at skrue på knapperne. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024