Thomas Danielsen har sat sig et nyt mål: Jeg vil være den minister, der fjerner flest love og regler

Mobiliteten blomstrer op, når regeringen sætter transportbranchen fri, lyder analysen hos transportminister Thomas Danielsen (V). Han har aktuelt forslag, der fjerner fire ud af ti love på sit ministeries område, og selvom branchen har kritiseret flere af hans idéer, har han allerede mere i støbeskeen.

"Når jeg engang kigger tilbage, så vil jeg gerne kunne se på en ministertid, hvor jeg har fået ryddet op i så mange regler og love som overhovedet muligt," siger transportminister Thomas Danielsen (V). 
"Når jeg engang kigger tilbage, så vil jeg gerne kunne se på en ministertid, hvor jeg har fået ryddet op i så mange regler og love som overhovedet muligt," siger transportminister Thomas Danielsen (V). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Thomas Danielsen har en lille sort kinabog med sig, når han rejser rundt i landet.

Den finder han frem, hver gang han bliver opmærksom på noget, der kan være perspektiver i at sætte mere fri.

"Så noterer jeg det i min lommebog, og så ser jeg på, hvad der er af muligheder for at lave regelforenklinger," siger transportministeren til Altinget.

Lommebogsnoteringen er en metode, han har taget til sig for at løse, hvad han selv beskriver som en konstant, sideløbende forpligtelse til hans andre ministeropgaver.

"Ambitionen er, at hver gang jeg har regler og love på mit skrivebord, så kigger jeg igennem, om alt er tidssvarende, eller om der lige så stille med tiden er sneget sig en smule overimplementering ind," siger han.

Den sorte bog er dermed et af Thomas Danielsens vigtige arbejdsredskaber til at realisere et nyt mål, han har sat for sin resterende tid som øverste chef i det færøske pakhus på Frederiksholms Kanal.

"Når jeg på et tidspunkt skal se tilbage på min tid som transportminister, så skal jeg være den, der har fjernet flest love og regler,” siger han.

Det er et glimrende eksempel på et område, hvor det ikke hjælper at lave nye regler, men hvor man skal ophæve reglerne

Thomas Danielsen (V)
Transportminister

Hvem sammenligner du dig med i den forbindelse?

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024