Ugens embedsmand: I en verden af djøf'ere skiller Anne Bukh sig ud med sin specialiserede viden

Koncerndirektør i Region Nordjylland Anne Bukh er uddannet læge. Hun har i dag stor nytte af sin erfaring fra sundhedssektoren, selvom otte år i det politiske maskinrum har gjort hende til lidt af en skabs-djøf'er.

"Som
læge er det jo nok sådan, at det, der er fagligt rigtigt at gøre, er det, man
beslutter. Men nogle gange er der jo en anden politisk dagsorden. Det skulle
jeg også lige vænne mig til," fortæller Anne Bukh.
"Som læge er det jo nok sådan, at det, der er fagligt rigtigt at gøre, er det, man beslutter. Men nogle gange er der jo en anden politisk dagsorden. Det skulle jeg også lige vænne mig til," fortæller Anne Bukh.Foto: Privatfoto
Johan Auken Alstrup

Hvad driver dig i dit arbejdsliv?

Som ung læge og efterfølgende som speciallæge at kunne gøre en forskel for den enkelte patient, men efterhånden opstod der et ønske om at kunne gøre en forskel for større grupper af patienter.

De år, hvor jeg var henholdsvis cheflæge og centerchef på Aarhus Universitetshospital, deltog jeg således aktivt med at optimere patientforløb, herunder kræftpakkeforløb. Jeg engagerede mig også nationalt og deltog aktivt i udformningen af kræftpakkeforløb og i specialeplanlægningen for det hæmatologiske speciale.

Blå bog

Anne Bukh (født 1955 på Mors)

Karriere:

  • 2016 - nu: Koncerndirektør, Region Nordjylland
  • 2013 - 2016: Centerchef, Aarhus Universitetshospital
  • 2011 - 2012: Ledende overlæge, Aarhus Universitetshospital
  • 2004 - 2011: Ledende overlæge, Aalborg Universitetshospital

Uddannelse:

  • dr.med. (Aarhus Universitet, 1992)

Kilde: Linkedin

Efterhånden nåede jeg til den erkendelse, at jeg i et job som sundhedsdirektør i en region i en interaktion med det politiske niveau i højere grad kunne være med til at præge udviklingen af det danske sundhedsvæsen.

Jeg bruger i høj grad min baggrund som læge i mit nuværende arbejde. Jeg er jo omgivet af djøf’ere, så når det ledelsesmæssigt og politisk er strengt sundhedsfagligt, så er det ofte mig, der bliver spurgt til råds. Jeg har jo så nok også gennem årene tilegnet mig nogle djøf-egenskaber. En gang imellem er der nogle, der kalder mig skabs-djøf’er.

Men det er sundhedsområdet, som driver mig. Det fandt jeg ud af, da jeg sidste år i en længerevarende periode var konstitueret regionsdirektør. Det var spændende og lærerigt at prøve, men det er de opgaver, der knytter sig til sundhedsområdet, som tænder mig mest.

Da jeg startede som koncerndirektør for otte år siden, var samarbejdet præget af, at det var fem selvstændige regioner, som skulle nå til enighed.

{{toplink}}

Det er det fortsat, men dagsordenen er i dag i langt højere grad præget af en fælles dagsorden og et ønske om at gå i takt. Også et ønske om i fællesskab at adressere de udfordringer, som sundhedsvæsenet står overfor.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024