Det frivillige Danmark er knækket over i to. Se hvor mange, der arbejder frivilligt i din kommune

En ny undersøgelse viser et tydeligt mønster i den frivillige deltagelse. Men kan det virkelig passe, at jo længere, man rykker vestpå, jo flere arbejder frivilligt? Og betyder det, at storbyboere er mere travle eller dovne end folk på landet? Dyk ned i tallene og få bedre forklaringer her.

Frivillige i hele landet bidrager hvert eneste år til at arrangere og gennemføre Blå Kors' sommerlejre for børn og unge. Men en ny undersøgelse viser, at frivilligt arbejde - på tværs af kategorier - er markant mere udbredt i den ene del af Danmark.  
Frivillige i hele landet bidrager hvert eneste år til at arrangere og gennemføre Blå Kors' sommerlejre for børn og unge. Men en ny undersøgelse viser, at frivilligt arbejde - på tværs af kategorier - er markant mere udbredt i den ene del af Danmark.  Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young BallenstedtKatharina Lindharth Møbjerg Madsen

Den frivillige deltagelse er dobbelt så høj i kommuner, hvor flest arbejder frivilligt, sammenlignet med de kommuner, hvor færrest er frivillige.

Det kan man se i en ny undersøgelse fra SDU, som viser at deltagelsen svinger mellem 22,4 procent (Dragør, Hvidovre) og 43,9 procent (Morsø).

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024