Temadebat: Grundloven fylder 175 år. Men hvilken rolle spiller den egentlig for demokratiet?

Hvordan kan vi øge kendskabet til Grundloven blandt de yngre generationer, og hvordan kan vi i det hele taget aktivt bruge Grundloven til at styrke demokratiet? Det og meget andet diskuterer Altinget Civilsamfund i en ny temadebat.

Ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og foreningsfrihed er blandt andre tre grundlovsgivne rettigheder, der med jævnemellemrum og i forskellige kontekster blusser op i debatten.
Ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og foreningsfrihed er blandt andre tre grundlovsgivne rettigheder, der med jævnemellemrum og i forskellige kontekster blusser op i debatten.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Danmarks Riges Grundlov fylder 175 år i år.

På trods af sin alder er den vigtigere end nogensinde. Ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og foreningsfrihed er blandt andre tre grundlovsgivne rettigheder, der med jævnemellemrum og i forskellige kontekster blusser op i debatten. Det viser, at Grundloven fortsat har stor relevans.

Alligevel er Grundloven for mange danskere nok blevet en selvfølge, som man sjældent skænker en tanke i hverdagen. Men det burde man – både som demokratielsker og som foreningsmenneske. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024