Fagforeningsformand roser nyt ngo-værktøj, men udpeger en særlig slags whataboutism som roden til dårligt arbejdsmiljø

Morten Hofmann Rytter giver bolden op til debat om hvordan man ændrer en kultur, der pålægger ansatte i ngo'er at finde sig i dårligere vilkår, fordi de arbejder for en sag. Det er efter hans mening den omvendte verden. Budskabet buser ud af ham i forbindelse med, at han vurderer en ny samling redskaber mod dårligt arbejdsmiljø.

Hvis man arbejder i en organisation, hvis formål er at hjælpe mennesker, som har det ekstremt svært - for eksempel her i den kenyanske flygtningelejr Dadaab i et område, der i 2011 både var ramt af sult, tørke og borgerkrig - kan der være en tendens til at negligere, hvis udfordringer i organisationen skaber et dårligt arbejdsmiljø for medarbejderne. En særlig slags whataboutism i ngo'er. Det mener i hvert fald forperson for DM Civilsamfund Morten Hofmann Rytter. 
Hvis man arbejder i en organisation, hvis formål er at hjælpe mennesker, som har det ekstremt svært - for eksempel her i den kenyanske flygtningelejr Dadaab i et område, der i 2011 både var ramt af sult, tørke og borgerkrig - kan der være en tendens til at negligere, hvis udfordringer i organisationen skaber et dårligt arbejdsmiljø for medarbejderne. En særlig slags whataboutism i ngo'er. Det mener i hvert fald forperson for DM Civilsamfund Morten Hofmann Rytter. Foto: Rebecca Blackwell/AP/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Deltag i debatten om whataboutism i ngo'er

Kan det virkelig passe, at når man arbejder for en sag og/eller har en målgruppe, som har det slemt og ofte værre end en selv, skal man som medarbejder finde sig i mere?

Nej vel - eller ja selvfølgelig?

Har du holdninger eller ideer til, hvordan man kommer den særlige ngo-whataboutism til livs, eller synes du måske problemet er et helt andet, så hører vi gerne fra dig.

Skriv til [email protected]

Hvis det her var en regulær anmeldelse, ville der være fem A’er ud af seks fra Morten Hofmann Rytter, forperson for Civilsamfundssektoren i fagforeningen DM til udgivelsen 'Når arbejdsmiljøet slår knuder,' som konsulenthuset Ingerfair netop har udgivet. 

Så er det på plads.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024