Altinget logo
Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Martin Henriksen
svarer
Inger Støjberg

Martin Henriksen (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om der er juridiske forhindringer for at give mulighed for at stille ekstra krav eller afvise personer, der tidligere har været udvist af Danmark, og som efter udløbet af udvisningsperioden ønsker at søge om ophold i Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 98, Spørgsmål 2
Er der juridiske forhindringer for at give mulighed for at stille ekstra krav eller afvise personer, der tidligere har været udvist af Danmark, og som efter udløbet af udvisningsperioden ønsker at søge om ophold i Danmark?

Svar fra torsdag den 24. maj 2018
1.

Som det fremgår af den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 1 til beslutningsforslaget følger det af Menneskerettighedsdomstolens praksis, at en udvisning skal være proportional.

Denne proportionalitetsafvejning foretages på baggrund af en samlet og konkret vurdering af en række elementer og vil i almindelighed være afgørende for, om en udvisning af en kriminel udlænding vil være forenelig med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention (EMRK) rtikel 8 om bl.a. retten til respekt for privat- og familieliv.

Det er Udlændinge- og Integrationsministeriets vurdering, at en ordning, hvorefter der stilles ekstra betingelser eller kan ske afvisning af udlændinge, som ønsker at vende tilbage til Danmark efter udløbet af et indrejseforbud, vil kunne få betydning for proportionalitetsvurderingen. Det vil i den forbindelse have betydning, hvordan en sådan ordning udformes.

Det bemærkes endvidere, at en sådan ordning vil skulle tage højde for Danmarks internationale forpligtelser, herunder bl.a. diskriminationsforbuddet i EMRK artikel 14.

2.

Regeringen kan ikke støtte beslutningsforslag nr. B 98, som det foreligger, da det er vurderingen, at en ordning som den foreslåede vil kunne få betydning for proportionalitetsvurderingen i forbindelse med en afgørelse om udvisning. 24. maj 2018 Familiesammenføring Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2018 - 7600 422474 Jeg overvejer imidlertid løbende, om der er yderligere, vi kan gør for at holde kriminelle udlændinge ude af Danmark.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024