Er vi de eneste med ventelister og personalemangel? Tag på sundhedspolitisk rundtur i Skandinavien

Altinget udkommer i både Danmark, Norge og Sverige. Vores skandinaviske sundhedsjournalister giver her er overblik over situationen i de tre landes sundhedsvæsen, og hvad der præger den sundhedspolitiske debat lige nu.  

Ole Nikolaj Møbjerg ToftAndreas Wind

Mangel på arbejdskraft. Store planer om at ændre på strukturen i sundhedsvæsenet. Og intern uenighed i regeringen om sundhedspolitikken.

Det er nogle af de ligheder, som Altingets danske, norske og svenske sundhedsjournalister kan berette om fra de tre skandinaviske lande.  

Tag på en hurtig rundtur i den sundhedspolitiske virkelighed i norden, og se hvordan de tre landes regeringer forsøger at løse problemerne.  

 


Silje Sjursen Skiphamn, sundhedsredaktør hos Altinget Norge 

Hvordan er stemningen omkring det norske sundhedssystem lige nu? 

11. september er der lokalvalg i Norge, og som sædvanlig er sundhed et vigtigt emne. Det mest fremtrædende sundhedsspørgsmål i valgkampen er nok debatten om, i hvilket omfang private virksomheder skal kunne levere velfærdsydelser. De to største norske partier er uenige.

Hvis valgresultatet nogenlunde ligner meningsmålingerne, kan der ske et magtskifte i flere af de største byer. Det kan skabe en større inddragelse af private i de offentlige velfærdstilbud. 

Fødselsområdet har også fået stor opmærksomhed. Der bliver færre og færre fødesteder, hvilket medfører længere rejser for de fødende, og der er kampagner over hele landet for at bevare de lokale fødesteder.  

Fra at brokke sig over, at der er for få penge, klager folk nu over, at de ikke får nok sundhedspersonale og personale med de rette kompetencer

Silje Sjursen Skiphamn
Sundhedsredaktør, Altinget Norge

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024