Her er Altinget Fødevarers guide til Klimafolkemødet

Det er den tid på året, hvor aktører, politikere og borgere mødes i Middelfart til Klimafolkemødet. Programmet er pakket med grønne godter, så her kommer Altinget Fødevarers bedste bud på interessante landbrugs- og fødevarepolitiske debatter.

Med besøgsrekord år efter år, er Klimafolkemødet blevet en fast begivenhed for mange politikere, aktører og borgere, der interesserer sig for den grønne dagsorden. I 2023 var der 34.000 deltagere over mødets tre dage.
Med besøgsrekord år efter år, er Klimafolkemødet blevet en fast begivenhed for mange politikere, aktører og borgere, der interesserer sig for den grønne dagsorden. I 2023 var der 34.000 deltagere over mødets tre dage.Foto: CLAUS FISKER & FRANK CILIUS/KLIMAFOLKEMØDET
Caroline Boas

Den grønne omstilling bliver omdrejningspunktet på KulturØPladsen i Middelfart fra torsdag den 29. til lørdag den 31. august. Her byder Kilmafolkemødet endnu engang velkommen til tre dage med debat, workshops, taler og networking.

Programmet er propfyldt med alt, hvad et grønt hjerte begærer. Om det er en CO2-afgift på landbruget eller fremtidens fødevarer, man vil blive klogere på, eller om det er mødet med politikere og fagfolk, som driver en mod det fynske, så er der rigeligt at tage sig til. 

Derfor guider Altinget Fødevarer dig her til de mest interessante debatter:

1. Sultne Løver – fremtidens mad
Torsdag den 29. august, klokken 12.00| Fællesscenen | Arrangør: Landbrug og Fødevarer

De tidligere investorer i 'Løvens hule', Tommy Ahlers og Christian Arnfeldt, udgør en del af panelet, som indtager fællesscenen på Klimafolkemødets første dag. De gamle løver er sultne,  og de er på udkig efter fremtidens fødevarer. De skal være grønne, de skal være produceret mere klimavenligt og de skal have en fremtid i form af vækst og virkelyst. 

2. ESG – bøvl eller starten på en ny virksomhedskultur?
Torsdag den 29. august, klokken 14.00| Hvid scene | Arrangør: Vanebrudspalæet

Får du ligesom mange andre også sved på panden, når der skal redegøres for ESG-adfærd på mange områder? For hvordan lykkes man med ESG-forandringer, dokumentation og kommunikation? Det står Thomas ’VovemoD’, som er vanebryder, TEDx-taler og opfinder af strategisoftwaren, Habitura ESG, klar til at hjælpe med. For skal ESG bare overstås? Eller er det starten på en ny virksomhedskultur, som samler ledelse og medarbejdere?

3. Er biosolutions vejen frem?
Torsdag den 29. august, klokken 16.00 | Hvis scene | Arrangør: Landbruget

Et veloplagt ungepanel sætter fokus på et af den grønne omstillings store problemstillinger: Hvordan kan vi sikre næringsrige fødevarer til en voksende verdensbefolkning og samtidig reducere vores globale udledninger og miljøbelastning? At forene teknologi og tradition kan være en af vejen frem, hvis vi skal skabe et mere klimaeffektivt landbrug.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024