16 kommuner frygter kæmpetab efter valg af den sikre budgetmodel. Nu skal regeringen give dem lov at vælge om

Et mindre antal kommuner står til at ende som ”sorteper” med store tab, fordi de valgte at budgetterer efter de statslige garantier for økonomien i 2024. Den suppedas vil de have indenrigsminister Sophie Løhdes hjælp til.

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) skal nu tage stilling til, om hun vil hjælpe de 16 kommuner, der står til at smæk på næsten en milliard kroner for at have lagt budget ud fra de statslige garantier i 2024.<br>
Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) skal nu tage stilling til, om hun vil hjælpe de 16 kommuner, der står til at smæk på næsten en milliard kroner for at have lagt budget ud fra de statslige garantier i 2024.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Bedst som regeringen har hjulpet en række kommuner med deres tab på Skats skæve skøn for grundskyld, så banker nye borgmestre på indenrigsministerens dør med en bøn om ekstraordinær hjælp.

16 kommuner lige fra Nordjylland til hovedstadsområdet lægger disse uger budgetter med udsigt til et større indtægtssmæk på godt 900 millioner kroner i 2027.

Kommunerne har i 2024 valgt at lægge budget efter de statslige garantier for skatteindtægter frem for at satse på en mere gunstig lokal virkelighed.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024