København lander budget med skattelettelser og luft til borgmesterforhandlinger

Politikerne på Københavns Rådhus har indgået aftale om mere end en tiendedel af kommunernes samlede serviceramme og en endnu større andel af anlægsmidlerne. Der er plads til at skrue ned af hensyn til andre kommuner.

Et bredt udsnit af partier i borgerrepræsentationen på Københavns Rådhus indgik mandag en aftale om budgettet for 2025 med velfærdsudgifter for over 30 milliarder kroner.<br>
Et bredt udsnit af partier i borgerrepræsentationen på Københavns Rådhus indgik mandag en aftale om budgettet for 2025 med velfærdsudgifter for over 30 milliarder kroner.
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Brikkerne for landets største kommunale budget faldt endeligt på plads mandag med et forlig blandt et bredt udsnit af partierne på Københavns Rådhus.

Repræsentanter lige fra LA til Enhedslisten kunne mandag støtte op om et budget for 2025, der fordeler knap 34 milliarder kroner til velfærd og omkring fire milliarder kroner til renovering og byggeri.

Kun Konservative og Alternativet står uden for aftalen. Undtagen den del der handeler om skattelettelser, som også SF står uden for.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024